DruštvoVesti

Lista ”SDP Husein Memić” prva, RIK potvrdio!

Lista ”SDP Husein Memić” prva je koja je u rekordnom roku prikupila, predala potpise i koja je proglašena. Republička izborna komisija samo nekoliko sati nakon predaje kandidature, proglasila je listu ”SDP-Husein Memić” za neposredne izbore za članove Nacionalnog saveta bošnjačke nacionalne manjine i biće pod rednim brojem 1.

Predstavnici liste ”SDP-Husein Memić” danas ranije predali su Republičkoj izbornoj komisiji kandidaturu za učešće na predstojećim izborima za Bošnjačko nacionalno vijeće. Lista broji 35 kandidata, a za manje od 6 sati podržana je sa  više od 1. 400 potpisa, istakao je nosilac liste SDP-Husein Memić.

”Sandžačka demokratska partija ima kapacitet i kvalitet da kandiduje 350 judi. Mi ćemo i mimo liste kroz razne komisije uključiti brojne kvalitetne ljude koji mogu da daju doprinos radu Bošnjačkog nacionalnog vijeća. Tim od 35 ljudi koji su na listi može ponuditi nešto novo i raditi na otvorenoj depolitizaciji Bošnjačkog nacionalnog vijeća”  poručio je između ostalog danas Memić.

 

Senada Kalić

Podeli