DruštvoVesti

Delegacija iz Prijepolja u bratskoj Bursi

Delegacija opštine Prijepolje boravi u poseti Turskoj. Pored zamenice predsednika opštine Prijepolje i kandidatkinje za člana Bošnjačkog nacionalnog vijeća Samire Ćosović, u službenoj poseti Turskoj borave direktorka Doma kulture Admira Mostarac, i Folklorni ansambl.

Prvog dana posete delegacija opštine Prijepolje srela se sa počasnim konzulom Republike Srbije u Bursi  Zarifom Alpom koji je inicijator bratimljenja Burse i opštine Prijepolje.

Nakon potpisivanja zvaničnih protokola i saglasnosti nadležnih opštinskih tela, dve opštine su započele prijateljstvo koje će se razvijati u kulturnom, ekonomskom i turističkom smislu. Tokom posete delegacije opštine Karačabej Prijepolju, u julu ove godine, razmotrena je saradnja u različitim oblastima.

Tim povodom, delegacija opštine Prijepolje boravak u Turskoj nastavila je posetom opštini Karačabej gde je prisustvovala pogramu obeležavanja 100 godina  njenog oslobađanja. Gostima iz bratske opštine Prijepolje domaćin je bi gradonačelnik opštine Karačabej sa saradnicima.

U kulturnom delu programa nastupili su tamošnji, kao i Folklorni ansambl Doma kulture Prijepolje.

Bursa je četvrti po veličini grad u Turskoj. U njoj živi više od 3,5 miliona stanovnika, a čini je 11 gradskih opština. Jedna od njih je i opština Karačabej, u kojoj je zastupljeno pretežno poljoprivredno, ali i industrijsko područje.

 

Senada Kalić

Podeli