Sport

Biševac: Evropske medalje i nagrade iz Skoplja podstrek za razvoj ženske odbojke

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac rekao je da su odbojkašice Hena Kurtagić i Dina Župić, kao i trener Hamza Zatrić, ostvarili veliki rezultat osvojivši srebrnu medalju sa juniorskom reprezentacijom Srbije na Evropskom prvenstvu u Skoplju i da je to podstrek za dalji razvoj ženske odbojke u našem gradu.

“Čestitke na medaljama i brojnim individualnim nagradama i odličjima, koje je proteklih godina osvojila Kurtagić. Kao grad želimo naročito da podržimo ženski sport i ženske kolektive. Razgovarali smo o budućnosti ženske odbojke u Novom Pazaru, na koju su Hena i Dina skrenule pažnju. Ovo je podstrek da što više devojčica krene da se bavi odbojkom”, rekao je Biševac na prijemu upriličenom u čast pazarskog odbojkaškog trija.

Juniorke Srbije su na kontinentalnom šampionatu osvojile prvo mesto u B grupi pobedama nad Švajcarskom, Rumunijom, Turskom, Hrvatskom i Holandijom od po 3:0, a potom je u polufinalu istom rezultatom savladana Poljska.

Poslednjeg dana minule sedmice, od tima Srbije do 19 godina starosti tek posle pet setova (3:2) bolja je bila odgovarajuća selekcija Italije.

Osim srebra u Skoplju, Kurtagić je ovog leta stigla i do seniorske bronze na Mediteranskim igrama u Oranu, a bogatoj kolekciji dodala je i nagradu za najbolju srednju blokerku na takmičenju u glavnom gradu Severne Makedonije.

“Još jedno veliko iskustvo za mene, a posebno za Dinu jer je prvi put bila s nama. Mislim da srebro nije naivan rezultat, a mogli smo i do zlata. Nikada mu nismo bile bliže. U finalu je presudio pad koncentracije na kraju, ali mislim da ćemo na narednom šampionatu sveta da uzmemo zlato. U najjačem sastavu možemo i do boljeg rezultata od srebra”, ocenila je Kurtagić.

Libero Dina Župić imala je premijerno reprezentativno iskustvo i odmah se okitila medaljom.

“S obzirom da sam prvi put sa devojkama, bilo mi je zadovoljstvo da budem deo tima. Dva poena delila su nas od zlata. Dale smo sve od sebe. Bile smo veliki tim, koji je došao do finala”, navela je Župić.

Trener odbojkašica Novog Pazara Hamza Zatrić, koji je do prošle godine bio u stručnom štabu muške juniorske reprezentacije Srbije, sada je imao ulogu prvog asistenta u trenerskom timu Vladimira Vasovića.

“Prezadovoljan sam učinkom ekipe i načinom na koji su devojke reprezentovale svoju državu i sport kojim se bave. Od prvog do poslednjeg dana priprema, kroz sve utakmice, davale su maksimum. Ponosan sam na sve što je postignuto”, zaključio je Zatrić.

M. Minić

 

Podeli