Sport

Pazarci trenirali sa Šveđanima

Bokseri Novog Pazara trenirali su prethodnih dana s kolegama iz Švedske, a upriličen je i sparing u Dvorani Sportske akademije Douš.

“Dobio sam poziv od trenera iz Švedske, koji je izrazio želju da momci iz te države posete najbolji klub u Srbiji. Napravili smo petodnevni kamp. Dobrodošao je svaki stranac. Kada sam o ovome pričao predsedniku Bokserskog saveza Srbije Nenadu Borovčaninu, prijatno se iznenadio”, rekao je sportski direktor Bokserskog kluba Novi Pazar Selver Lekpek.

On je otkrio da je leto za boksere tog kluba bilo radno, a posebno za reprezentativce, koji su veliki broj dana proveli sa kandidatima za nacionalnu selekciju.

“Odmarali smo najviše 10 dana. Inače, nastavlja se Razvojna liga Srbije, a mi smo izborili pravo da budemo među četiri predstavnika Srbije u Regionalnoj ligi”, dodao je Lekpek.

U jakom trenažnom ritmu je i kapiten Novog Pazara Ahmed Mavrić.

“Imali smo pakleno leto. Radili smo tri puta dnevno. Ujutro je bilo trčanje, popodne snaga i uveče sparing. U fokusu je državno prvenstvo zakazano za 22. septembar u Somboru”, naveo je Mavrić.

Trener švedskih boksera Nader Kisvani (Kiswani) pojasnio je da su izabrali Novi Pazar kada su saznali da su ovdašnji bokseri bili veoma uspešni tokom 2022. godine.

“Zahvalni smo Novopazarcima, naučili smo mnogo stvari ovde. Doći ćemo ponovo, ako smo dobrodošli. Švedska je mala bokserska nacija. Imamo oko 500 ili 600 boksera takmičara”, kazao je Kisvani.

M. Minić

 

Podeli