DruštvoVesti

Sandžak nezaobilazan faktor, sastanak sa predsednikom Erdoanom (FOTO)

U Beogradu je održan odvojen sastanak delegacije Sandžaka sa predsednikom Republike Turske Redžepom Taipom Erdoganom, te ministrima u turskoj Vladi.

Sastanku su prisustvovali lider SDP-a i predsednik SDPS-a Rasim Ljajić, predsednik SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin, gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac, predsednik Opštine Tutin Salih Hot i predsednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća Jasmiina Curić, te ambasador Republike Turske u Beogradu Hami Aksoj i generalni konzul Bašar Bašol. Sandžak je most saradnje i generator dobrih odnosa dve države, još jednom je istaknuto tokom sastanka.

Dobri odnosi Srbije i Turske osnova su za nastavak realizacije svih zajedničkih projekata u Sandžaku, čemu je u značajnoj meri doprinelo otvaranje Generalnog konzulata Republike Turske u Novom Pazaru koji je od velikog značaja za ekonomski i socijalni razvoj Sandžaka i čije aktivnosti su usmerene na povezivanju ljudi. Tokom sastanka posebno je istaknut značaj rekonstrukcije puta Novi Pazar- Tutin, te izgradnje auto puta Beograd- Sarajevo i povezivanje Bošnjaka u Srbiji i Bosni.

 

Senada Kalić

 

Podeli