Društvo

Labovic: Otvoreni Balkan pravi put za više turista s dalekih tržista

Saradnja u okviru Inicijative Otvoreni Balkan je pravi put za privlačenje većeg broja turista s dalekih tržista, ocenila je danas za Tanjug direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović.

“Inicijativa Otvoreni Balkan je vetar u leđa da ujedinimo naše ponude ka dalekim tržištima. Jer turisti koji dolaze sa dalekih tržišta traže više od jedne destinacije. Ovo je pravi put da ih dodatno privučemo”, rekla je ona.

Prvog dana sajma Vinske vizije Otvorenog Balkana ona je rekla da manifestacija izgleda “više nego fenomenalno”, te da je za turizam Srbije važno što je puno izlagača iz zemalja Inicijative OB, ali i drugih.

“Iz turističkog aspekta to je fenomenalno, jer imamo priliku da predstavimo naš grad i državu”, rekla je Labović.

Navela je da je Sajam posebna prilika da se dodatno predstavimo, a i da se po prvi put pokaže u Srbiji zvanični nastup tri države Otvorenog Balkana.

Kao značajne ocenila je razgovore najavljene za sutra i okrugli sto gde očekuje dogovor o strategiji saradnje u turizmu za naredni period.

“Ujedinjeni možemo da napravimo dobre rezultate kada su daleka tržišta u pitanju”, ponovila je on.

Turisti iz Albanije nisu u top 10 nacija po poseti Srbiji, dok su turisti iz Severne Makedonije su u top 5 po broju dolazaka, navela je Labović.

“Ima prostora za napredak naročito ka turistima iz Albanije. Imamo šta da im ponudimo. U narednom periodu nadamo se da i turisti iz Albanije uđu u top 10 inostranih turista u Srbiji”, zaključila je.

Tanjug/GG

Podeli