DruštvoVesti

Generala Živkovića: Napreduju radovi, mašine duž cele trase

U potpunu rekonstrukciju Ulice generala Živkovića biće uloženo više od 130 miliona dinara, nakon što u njoj bude kompletno zamenjena vodovodna mreža i obavljeni svi neophodni poslovi predviđeni projektom. Cilj je, poručuju nadležni, stvoriti bolje uslove za život meštanima tog dela Novog Pazara, ali i čitavog grada s obzirom da je reč o izuzetno važnoj i prometnoj deonici.

Izgradnja u Ulici generala Živkovića iz dana u dan napreduje. Mašine i ekipe su na više lokacija. Radi se od kružnog toka duž čitave trase.

I danas su ekipe JKP ”Vodovod i kanalizacija” radile na zameni vodovodne mreže, te polaganju novih cevi. Reč je o izuzetno zahtevnom poslu jer je dosadašnja vodovodna mreža bila stara preko 30 godina, kvarovi su bili česti.  Sada će žitelji i u tom delu grada dobiti  kvalitetnije vodosnabdevanje. Valja napomenuti da su urađeni i izvodi za sporedne ulice.

Sve ovo prethodi asfalterskim radovima, a rekonstrukcija ove ulice predstavlja kapitalni projekat koji bi trebao da rezultira stvaranjem boljih uslova kako za brojna domaćinstva i meštane, tako za ceo grad s obzirom da je reč o izuztenoj važnoj i prometnoj deonici. Tome se nadaju i građani.

Podsetimo, posao na rekonstrukciji Ulice generala Živkovića, vredan 81,4 miliona dinara dobio je konzorcijum predvođen kompanijama ”Zlatar put” iz Nove Varoši i ”Ukras” iz Novog Pazara.

Projekat rekonstrukcije jedne od najpometnijih ulica obuhvata  zamenu svih podzemnih instalacija, postavljanje nove rasvete, a planirano je budu sređeni i bezbedni za pešake i trotoari.

 

Senada Kalić

 

Podeli