Sport

Jošanica želi među srpskoligaše

Trener fudbalera Jošsanice Elvir Muratović rekao je da je njegova ekipa na kvalitativnom nivou od prošle sezone, a da bi povratnik Ervin Kačar mogao da pravi veliku razliku u odnosu na protivnike.

“Oslabljeni smo odlascima Amela Lakote i Tarika Čmajčanina, a došli su nam Kačar i doskorašnji omladinci Novog Pazara Hidajet Hamzić i Semin Goruždić”, rekao je Muratović.

U Šumadijsko-raškoj zoni ove sezone nastupaju Jošanica i Ras, koji su takmičenje otvorili remijima protiv Bana 1931 u Raški (0:0), odnosno Budućnosti u Resniku (1:1).

Edis Ibrahimović i Kačar zbog povreda su propustili premijeru u Raški, koja ne utiče na ambicije pazarskog zonaša.

Muratović je ocenio da je meč sa Banom 1931 po kvalitetu bio srpskoligaška predstava za skoro 500 gledalaca i dodao da očekuju pobednički zamajac već od narednog vikenda i drugog kola, kada njegov tim dočekuje Srbiju iz Ilićeva.

“Šta je bilo juče, odmah se zaboravlja. Spremamo se za drugo kolo na našem terenu, kod nas to mnogo bolje izgleda nego na strani, a pre svega zbog idealnih uslova koje imamo u Novopazarskoj banji. Želimo što pre da krenemo s pobedama i da obezbedimo prvo mesto”, naveo je Muratović.

Dženan Plojović i ove sezone predvodi napad Jošanice, iako prizanje da je imao dosta ponuda da promeni sredinu.

“Malo ja falilo prošle sezone. Uspeli smo da zadržimo okosnicu neophodnu za ulazak u viši rang. Pozvao bih sve ljubitelje fudbala da nas podrže na putu ka Srpskoj ligi Zapad”, kazao je Plojović.

On je tokom karijere igrao u jačim rangovima, ali pronalazi motiv i za četvrti stepen takmičenja.

“Na ovom našem kompleksu, koji predsednik Almir Šaćirović održava možda i na prvoligaškom nivou, lakše nađem motiv nego kad igramo na strani. Trudim se i na strani zbog ekipe i trenera. Uvek će biti tako, dok igram fudbal. Kad vidim Edina Ferizovića kako izgara u petoj deceniji, kako ja da sa 28 godina ne nađem motiv”, rekao je Plojović.

M. Minić

 

Podeli