DruštvoVesti

Oglasilo se Ministarstvo prosvete i otkrilo da li će biti odložen početak škole

Školska godina počeće kako je i predviđeno 1. septembra i nije planirano odlaganje početka školske godine.

Ovo je rečeno u Ministarstvu prosvete povodom navoda da bi polazak u školu mogao biti odgođen zbog epidemiološke situacije.

Sutra će biti održana sednica Tima za škole na kojoj će se razmatrati higijenske mere i preporuke, koje će biti upućene školama, a među kojima je i nošenje maski.

Dr Tiodorović: Možda će odeljenja sa 30 učenika biti podeljena

Podsećamo, prethodno je epidemiolog Branislav Tiodorović za ”Politiku” izjavio da će se za desetak dana videti kakva je epidemijska situacija, pa će “možda medicinski deo kriznog štaba predložiti odlaganje početka školske godine za sedam dana”.

Tiodorović je rekao da deca školskog uzrasta trenutno ne spadaju u kategoriju onih sa najvećim brojem zaražavanja od Kovida, te bi školska godina mogla da počne i 1. septembra.

On je dodao da postoji i predlog da se odeljenja sa 30 učenika podele na dva dela.

„Odluku o tome kako će škole funkcionisati moramo da donesemo zajedno sa prosvetnim radnicima. Za desetak dana ćemo videti kakva je epidemijska situacija, pa dati predlog da se početak školske godine pomeri za 7 dana, jer i tih nedelju dana mnogo znači ako može da se izbegne udarni talas kovida“, rekao je Tiodorović za Politiku.

Izvor: Nova S

Podeli