SportVesti

Školski sport uzeo ozbiljan zamah, u Novi Pazar stižu medalje i pehari

Za uspešne sportiste, učenike novopazarskih škola danas je priređen prijem u Sportskoj dvorani Pendik. Reč je o učenicima koji su ostvarili zapažene rezultate na republičkim takmićenjima, i u Novi Pazar doneli nagrade.

Grad Novi Pazar i Sportski savez u značajnoj meri ulažu u školski sport, kazao je direktor Ustanove za sport Emir Mehmedović. Rezultati kao dokaz, ne izostaju, naglašava on.

”Svi ovi rezultati su upravo dokaz i plod svih tih ulaganja i aktivnosti sportskih institucija u Novom Pazaru. Mi ćemo nastaviti da ulažemo u školski sport još više. Sportski savez učestvuje u svim projektima koji su zadati i kalendarom Saveza za školski sport Srbije koji se odnosi na takmičenja, ali i druge asktivnosti” poručio je Mehmedović.

Školski sport u Novom Pazaru uzeo je ozbiljan zamah, iz godine u godinu napreduje, pa samim tim postavlja i visoke zadatke i ciljeve, kazao je generalni sekretar Sportskog saveza Nermin Zećirović

”Ove godine smo osvojili dve zlatne medalje i jednu srebrnu u atletici i karateu, što je još jedan dokaz da svi kulubovi zajedno da trenerima rade izuzetno dobru stvar. Takođe bih iskoristio priliku da skrenem pažnju da ova školska takmičenja moraju biti shvaćena ozbiljno” kazao je Zećirović.

Savet za školski sport Novci Pazara, prema rečima predsednice Emke Bugarić uživa izuzetnu podršku svih relevatnih institucija.

”Zahvalila bih Sportskom savezu, Ustanovi za sport i Gradu Novom  Pazaru koji nam pružaju podršku i sjajne uslove za rad i takmičenja, Sportski savez koji finansira Savet sa školski sport, a u svemu nas podržava i maksimalno prati Grad Novi Pazar koji je danas i pripremio prigodne poklone za učenike, a to će ubuduće biti i tradicija” kazala je ona.

Učenik i sportista Strahinja Avramović u Novi Pazar doneo je zlatnu medalju u karateu, Aldin Ćatović okitio se zlatom u atletici, a Kaid Koca srebrom. Oni su među najboljima i važe za velike sportske nade od kojih se puno očekuje. Nagrade i priznanja ih kažu obavezuju na to.

Kako bi deca postigla željene i najbolje rezultate nesebičnu pomoć daju učitelji i nastavnici, ali i treneri i njihovi matični klubovi. Za dosprinos razvoju školskog sporta u protekloj školskoj godini, priznanje, odnosno pehar uručen je treneru Rifatu Zilkiću i Atletskom klubu, kao i Karate klubu ”Feniks”.

 

Senada Kalić

 

Podeli