DruštvoHronikaVesti

Brđanin: Napadač usmrtio podstanare i još sedmoro sugrađana

Direktor Uprave policije Zoran Brđanin oglasio se  nakon današnje tragedije na Cetinju, u kojoj je ubijeno 11 osoba, među kojima je i dvoje djece.

Kazao je da je današnji dan tragičan ne samo za Cetinje, nego za cijelu Crnu Goru.

“Ljudski životi su najvrjedniji i nenadoknadivi, a danas smo izgubili 11 građana i građanki, među kojima i dvoje djece. Saosjećam sa porodicama stradalih i u svoje lično ime i u ime Uprave policije upućujem im na ovaj način izraze najdubljeg saučešća, a pošto u trenutku ovog događaja nisam bio u Podgorici, poći ću večeras i na Cetinje. Takođe, nadam se da će se povrijeđeni brzo i uspješno oporaviti”, saopštio je Brđanin.

Vijesti su ranije objavile da je Vuk Borilović (34) usmrtio je deset osoba, nakon čega je ubijen. Dežurna tužiteljka rekla je za TV Vijesti da je napadač ubijen od strane sugrađanina.

Brđanin je podijelio informacije o događaju.

“Prema za sada poznatim okolnostima, danas oko 15.30 časova tridesetčetvorogodišnji muškarac V.B., sa Cetinja, pucao je na porodicu, čiji su članovi boravili u prostorijama njegove kuće kao podstanari u naselju Medovina. On je, tom prilikom, upotrebom vatrenog oružja – lovačke puške – lišio života dvoje djece, jedno starosti osam, a drugo jedanaest godina i ranio njihovu majku koja je u medicinskoj ustanovi podlegla povredama. Potom je izašao i pucao iz istog vatrenog oružja na stanovnike ovog naselja kojom prilikom je lišio života još sedam osoba, a ranio šest”, dodao je on.

Po pozivu građana, na lice mjesta su upućeni policijski službenici kojom prilikom je u razmjeni vatre teško ranjen jedan policijski službenik.

“Za sada nije jasno što je potaklo V.B. na ovako gnusan čin, kojom prilikom je i sam lišen života”, ističe Brđanin.

Naglasio je da se okolnosti cjelokupnog događaja, uključujući i lišenje života V.B. i dalje utvrđuju, te da će javnost, posredstvom medija, biti obaviještena o svim detaljima.

“Želim i da izrazim nadu da više nikad nećemo svjedočiti ovakvoj tragediji u Crnoj Gori. Vjerujem da svi poštujemo bol porodica, a zahvaljujem medijima na korektnom odnosu u dosadašnjem izvještavanju i apelujem da se sa maksimalnim oprezom nastavi izvještavanje”, zaključio je Brđanin.

Vijesti.me

Podeli