Tradicionalan prijateljski susret gradona─Źelnika sa majkama Srebrenice

Majke Srebrenice sastale su se u Novom Pazaru, za koji ─Źesto isti─Źu da je njihov drugi dom, sa gradona─Źelnikom Nihatom Bi┼íevcem. Prijateljstvo i podr┼íka koje, prema njihovim re─Źima gradona─Źelnik┬á┬áistinski pokazuje, dana┼ínjim susretom samo su potvr─Ĺeni a ovakvi susreti polako postaju tradicija.
Go┼í─çe su podsetile da su upravo na inicijativu gradona─Źelnika Novog Pazara Nihata Bi┼íevca u centru Novog Pazara izgra─Ĺeni spomen obele┼żje i plato koji nosi ime Hatid┼że Mehmedovi─ç. O nesebi─Źnoj podr┼íci iz Novog Pazara rado i na svakom koraku govore jer je to, isti─Źu, na─Źin maj─Źinski iskreno zahvale na jasnoj podr┼íci njihovim naporima┬á┬áu borbi za pravdu.
Gradona─Źelnik Nihat Bi┼íevac isticao je vi┼íe puta da je ruka pru┼żena majkama Srebrenice ruka svih gra─Ĺana, ─Źija je glavna┬á┬áporuka da na svom putu do istine majke Srebrenice nisu usamljene.
Upravo je na predlog gradona─Źelnika┬á┬áGradsko ve─çe┬á┬ádonelo odluku da lokalna samouprava finansijski podr┼żi izgradnju doma za majke Srebrenice u Poto─Źarima. Grad u realizaciji ovog projekta u─Źestvuje sa 40 860 eura, ┼íto su sredstva potrebna za izgradnju jednog objekta u sklopu doma. Majke Srebrenice ima─çe u tom domu┬á┬ápotrebnu negu i pa┼żnju kakvu zaslu┼żuju.
Podeli