U Novoj VaroŔi otvorene 57. MOSI

U Novoj VaroÅ”i danas su defileom viÅ”e od dvije hiljade sportista, iz viÅ”e od 30 gradova i opÅ”tina Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, na Gradskom stadionu BranoÅ”evac svečano otvorene 57. Međurepubličke omladinske sportske igre (MOSI).

Na ovogodiÅ”njim MOSI učestvovaće 31 reprezentacija gradova i opÅ”tina, oni će snage odmjeriti u 15 sportskih disciplina: fudbalu, malom fudbalu, koÅ”arci, odbojci, rukometu, atletici, Å”ahu, streljaÅ”tvu, planinarstvu, biciklizmu, stonom tenisu, odbojci na pijesku, karateu, tenisu i sportskom ribolovu. Za vrijeme trajanja igara održaće se i takmičenje u pet sportskih disciplina za osobe sa invaliditetom ā€žPara MOSIā€œ.

Igre je otvorio predsjednik opÅ”tine Nova VaroÅ”, Radosav Vasiljević. On je istakao da je Nova VaroÅ” prije gotovo sedam decenija bila jedan od osnivača MOSI te zbog toga imaju posebnu obavezu daĀ  četvrti put budu dobri domaćini.

Pod pokroviteljstvom Grada Novog Pazara, a u organizaciji Sportskog saveza Novog Pazara put Nove VaroÅ”i krenula je grupa takmičara koji svoje mečeve imaju prvog dana MOSI i predstavljaće ekipu Novog Pazara na svečanom otvaranju. Novi Pazar će na ovim igrama predstavljati ekipa sastavljena od 150 takmičara u 10 sportskih disciplina.

PP Media

A.N.

Podeli