Grad Novi Pazar dobio 30.000 eura za unapre─Ĺenje elektronske pisarnice

Danas je Grad Novi Pazar dobio 30 000 evra bespovratnih sredstava od Evropske unije i Saveta Evrope za informati─Źko opremanje i unapre─Ĺenje elektronske pisarnice u gradskom uslu┼żnom centru. Sredstva su obezbe─Ĺena u okviru projekta┬á “Upravljanje ljudskim resursima u lokalnoj samoupravi ÔÇô faza 2″ u kom Novi Pazar u─Źestvuje ve─Ź ─Źetiri godine i posti┼że vrlo vidljive rezultate u podizanju efikasnosti rada gradske uprave.

Tobias Flesenkemper, šef Misije Saveta Evrope istakao je da je Savet Evrope vrlo zainteresovan za Novi Pazar i  region ,jer je u fokusu rada ove organizacije poštovanje prava nacionalnih manjina, kao i podizanje samostalnosti lokalnih samouprava i ulaganje u razvoj demokratske kulture u zemlji.

ÔÇ×┼Żelimo da unapredimo kapacitete koji se prvenstveno odnose na ljudske resurse. Savet Evrope izuzetno je povezan sa vama, jer nam je jedan od prioriteta nezavisnost lokalnih samouprava, cilj kome i vi te┼żite”, rekao je Flesenkemper.

Grad Novi Pazar u─Źestvovao je na konkursu za dodelu bespovratnih sredstava i jedna je od 15 lokalnih samouprava koje su ova sredstva dobile. Projekat unapre─Ĺenja IT mre┼że i ljudskih resursa njegovo opremanje i digitalizacija usluga, kojim je Novi Pazar konkurisao za ova sredstva, prepoznati su kao va┼żni za efikasniji rad gradske uprave i stoga vredni ulaganja.

Gradona─Źelnik Bi┼íevac istakao je da ─çe podizanjem kapaciteta ljudskih resursa biti unapre─Ĺeno pru┼żanje usluga gra─Ĺanima. ÔÇ×Unapre─Ĺen je rad i funkcionalnost elektronske pisarnice i nabvavkom opreme unapre─Ĺeni su kapaciteti pru┼żanjsa usluga. Podignuta je bezbednost informacionog sistema u upravi ┼íto je od izuzetnog zna─Źaja”, kazao je gradona─Źelnik Bi┼íevac, isti─Źu─çi da je funkcionalan uslu┼żni centar ogledalo lokalne samouprave.

Prema re─Źima Aleksandra Jovanovi─ça menad┼żer projekta SE, su┼ítina bespovratne pomo─çi je da se unapre─Ĺenjem usluga prema gra─Ĺanima stvore uslovi za kvaitetnije usluge u razli─Źitim oblastima, prvenstvo u privredi.

Novi Pazar je jedna od 50 lokalnih samouprava koja je kroz program┬áÔÇ×Upravljanje ljudskim resursima u lokalnoj samoupravi ÔÇô faza 2″┬ázna─Źajno unapredila organizaciju i kvalitet rada zaposlenih, omogu─çila im adekvatno profesionalno usavr┼íavanje i modernizovala svoj slu┼żbeni─Źki sistem. Jedna je od retkih lokalnih samouprava koja ima formirano odeljenje za ljudske resurse.

Program “Upravljanje ljudskim resursima u lokalnoj samoupravi ÔÇô faza 2” zajedni─Źki finansiraju Evropska unija i Savet Evrope, a sprovodi Savet Evrope u saradnji sa Ministarstvom dr┼żavne uprave i lokalne samouprave i Stalnom konferencijom gradova i op┼ítina.

Podeli