KulturaVesti

Završen 18. festival “Stari grad”

Koncertom bosanskohercegovačkog benda Rock Ko fol, sinoć je na Gradskom šetalištu u Novom Pazaru završen muzički festival Stari grad.

Trodnevna letnja manifestacija koja se sa povremenim prekidima u Novom Pazaru održava od 2004.godine otvorena je u petak koncertom Nine Badrić, a dan kasnije nastupila je i grupa Zana.

Direktor festivala Aladin Imamović rekao je medijima da je ovogodišnji festival i organizatorima i publici vratio sve ono za šta su bili uskraćeni prethodne tri godine.

„Punoletstvo festivala koje smo proslavili ove godine samo je nagoveštaj da ćemo se lavovski boriti da i u narednim godinama budemo još bolji, jer smo u prethodnom periodu videli šta znači utihnuti i nemati priliku da uživamo u ovakvim sadržajima. Zadovoljni smo kako je sve proteklo, a i publika je svojim prisustvom pokazala koliko im je sve ovo nedostajalo“, rekao je Imamović novinarima.

I učesnici su zadovoljni, kažu da je veliku uspeh dugotrajnost i opstanak festivala uprkos svim nedaćama.

“Trajanje 18 godina je neosporna vrednost ovog festivala. Pa iza toga, pretpostavljam, stoji veliki trud organizatora, veliki trud ljudi koji su ovoliki niz godina uspeli organizovati velike muzičke priče”, kazala je Nina Badrić.

Organizator festivala je Mass Entertainment Group, suorganizator Kulturni centar, a pokrovitelji su Grad Novi Pazar i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

Festival Stari grad samo je jedna od manifestacija koja je u ovom gradu održana u okviru „Kulturnog leta“ koje će biti nastavljeno od 28.do 30.jula za kada je planiaran World Music Fest Zeman.

 

Podeli