DruštvoVesti

DUNP: Počeo upis brucoša

Na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru danas je počeo  upis  u prvu godinu osnovnih i integrisanih akademskih studija i trajaće do subote, 16. jula.

Pošto se završi upis kandidata koji su zahvaljujući rezultatima sa prijemnih ispita i bodovima za uspeh iz srednje škole, u ovom roku prešli prag za budžet ili samofinansiranje, biće poznato na kojim studijskim programima svoju drugu šansu   mogu da potraže oni koji još nisu obezbedili studentski indeks.

Posle toga precizno će se znati koliko je mesta popunjeno, a koliko je preostalo za septembarski upisni rok.

Međutim, prema broju kandidata koji su stekli dovoljan broj bodova, već sada je skoro izvesno da će sva slobodna mesta na studijskim programima: arhitektura, građevinarstvo, softversko inženjerstvo, farmacija, vaspitač u predškolskim ustanovama,  poslovna informatika i ekonomija, biti  zauzeta u ovom upisnom roku.

Prilikom upisa kandidati podnose originalna dokumenta: svedočanstva sva četiri razreda srednje škole, diplomu o položenom završnom, odnosno maturskom ispitu, izvod iz matične knjige rođenih, uverenje o državljanstvu, dve fotografije i uplatnicu za troškove upisa.

Upisnom kvotom predviđeno je da se u prvu godinu osnovnih studija upiše 1029 studenata, od kojih će se o trošku države školovati više od 70 odsto.

Izvor: DUNP

 

Podeli