DruštvoVesti

DUNP: Zbog korone neradna naredna nedjelja

Kako je saopšteno sa Državnog univerziteta u Novom Pazaru, ta visokoškolska obrazovna ustanova, uključujući  praznik povodom Dana državnosti Republike Srbije, zbog loše epidemiološke situacije, neće raditi naredne nedjelje, odnosno u periodu od 14. do 20. februara. Takva odluka donijeta je na sastanku Kolegijuma rektora prof. dr Bratislava Mirića.

Odlučeno je i da dopunski ispitni rok, planiran za 19. i 20. februar, bude odložen i održi se nedjelju dana kasnije, 26. i 27. februara.

Ljetnji semestar, kako je ranije planirano, počeće 21. februara, pa će se konsultacije za dopunski ispitni rok održati u prvoj radnoj nedjelji. Januarski ispitni rok je u toku i biće završen do kraja ove nedjelje, saopšteno je sa DUNP.

Sa DUNP navode da, iako broj zaraženih studenata, nastavnika i zaposlenih u okviru adminstracije, posle novogodišnjih praznika nije bio veliki, zahvaljujući prije svega, pauzi između dva semestra i poštovanju svih mjera, ove odluke donijete su iz preventivnih razloga, imajući u vidu opštu situaciju u vezi sa pandemijom koronavirusa.

A.N.

Podeli