DruštvoVesti

Inspekcija i sindikat ”Nezavisnost” upućuju javni protest zbog neadekvatne reakcije državnih organa

Sindikat ”Nezavisnost” i rukovodilac Odeljenja za inspekcijske poslove Gradske uprave Grada Novog Pazara upućuju javni prostest državnim organima, policiji i tužilaštvu, zbog neadekvatne reakcije u postupcima napada na službena lica sa javnim ovlašćenjima tokom vršenja službenih radnji. Ukoliko se ovakva situacija nastavi – upozoravaju – biće prinuđeni da organizuju javni protest u centru grada, jer im je, kako navode u saopštenju za javnost, bezbednost na radu ozbiljno ugrožena.

U saopštenju se navodi da je sve učestalija pojava napada na službena lica sa javnim ovlašćenjima Odeljenja za inspekcijske poslove tokom vršenja službenih radnji, a da je reakcija državnih organa u tim situacijama, kažu iz sindikata ”Nezavisnost” i Odeljenja za inspekcijske poslove, nikakva. Kao pokazatelj neadekvatne reakcije podsećaju na najnoviji događaj od 29. 06. 2022. godine.

”Kritičnog dana u 12h, saobraćajni inspektor je vršio službene radnje u vezi nepropisno parkiranog auta. Sat vremena nakon vršenja službenih radnji, organizovano i sa umišljajem je izvršen napad na saobraćajnog inspektora”, navodi se u saopštenju uz tvrdnju da je reakcija nadležnih državnih organa potpuno izostala, i pored prijave za učinjeno krivično delo. Dodaje se da je ovakvih i sličnih primera mnogo, te da su sve učestaliji.

”Upućujemo javni protest, jer, iako štitimo javni interes, bezbednost na radu nam je ugrožena, a reakcije državnih  organa su nikakve. Ukoliko se ovakva situacija i dalje nastavi, bićemo prinuđeni da organizujemo javni protest u centru grada, jer nam je bezbednost na radu ozbiljno ugrožena., a reakcija državnih organa neadekvatna”, navodi se u saopštenju za javnost koje potpisuju: rukovodilac Odeljenja za inspekcijske poslove Mensur Bulić i glavni poverenik sindikata ”Nazavisnost” u Gradskoj upravi Novog Pazara Esad Lotinac.

S.Lj.

Podeli