DruštvoVesti

Nagrade za najbolje učenike

Tradicionalno, Grad je nagradio najbolje, odnosno učenike generacije. Pored priznanja uručene su i novčane nagrade,  srednjoškolcima po 40 hiljada dinara, a učenicima generacije iz osnovnih škola po 30 hiljada. Nagrađen je 21 učenik 15 iz osnovnih i šest iz srednjih škola.

Nagrade su uručili gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac i članica Gradskog veća zadužena za obrazovanje Ulfeta Demčović.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac čestitao je učenicima i kazao da takav uspeh iziskuje dosta rada, truda i odricanja, ali da su oni istovremeno garant sigurne i svetle budućnosti Novog Pazara. Ujedno im je zahvalio što na najbolji način prezentuju grad.

“Da biste postigli ovaj uspeh, neophodna vam je bila podrška i znanje nastavnika i roditelja. Grad je tu da vas prati i naša je obaveza da Vam stvaramo što bolje uslove za rad, kako materijalne tako i nagrade za vaš uspeh. Grad Novi Pazar iz godine u godinu sve više ulaže u obrazovanje jer smtramo da je ulaganje u obrazovanje najbolja investicija za budućnost, a vi ste budućnost ovog grada i hvala vam na rezultatima koje postižete i primer ste drugim generacijama kojima trasirate put. Siguran sam da ćete sutra biti uspešni u zanimanjima koja izaberete i da ćete time doprineti razvoju našeg grada”, zaključio je gradonačelnik Vičevac i poželeo im uspeh u daljem radu.

U ime nagrađenih učenika prisutnima se obrtaio učenik Medicinske škole ”Dva heroja” Suheib Halitović. Zahvalio je direktorki škole i profesorima, a nagrađenima čestitao.

Učenicima ovakva priznanja puno znače, ona su potvrda dugogidišnjeg rada, za koji kažu, da se isplatio.

 

 

Senada Kalić

Podeli