DruštvoVesti

Čišćenje i uređivanje nastavljeno, sutra velika ekološka akcija

Gradska čistoća i JP za uređivanje građevinskog zemljišta Novi Pazar, aktivnosti na čišćenju i uređenju nastavili su i  danas. Sutra će se radnicima ovih preduzeća pridružiti organizacije, udruženja, klubovi, te brojni drugi u velikoj ekološkoj akciji koja za cilj ima podizanje svesti o važnosti očuvanja životne sredine i prirode.

Radnici, mašine i teška mehanizacija i danas su bili u svim delovima grada. Radilo se na čišćenju kod hidrocentrale u centru Novog Pazara. Podignuta je brana i taj potes u samoj reci ali i na njenim obalama je pripemljen za sutrašnju akciju čišćenja.

Kompletno  je očišćen parking i plato iza nove lučne zgrade, a cisterna će večeras u tom delu raditi i na pranju. Ovih dana radilo se na ukljanjanju divljih deponija na brojnim lokacijama sa kojih je odneto više od 200 kubika smeća.

Takođe ekipe su radile na čišćenju rečnih korita i pranju obala reka i čišćenju ispod mostova, ali i na košenju i uređenju zelenih površina u brojnim novopazarskim naseljima.

Za sutra je najavljeno čišćenje i uređenje u centru grada, najpre na sportsko rekreativnim terenima, u gradskom parku, zatim i na obodima grada i izletištima, a biće nastavljeno i čišćenje korita reka Raške, Jošanice, Trnavice i Deževske.

U akciju su se i tokom prethodnih dana uključili građani, i pojedini sportski kolektivi koji su radili na čišćenju i uređenju sportskih terena. Nemerljiv doprinos dale su i novopazarske građevisnke firme čija mehanizacija je takođe bila na terenu.

Podsetimo, akcija uređenja i uklanjanja otpada je tradicionalna, i dva puta godišnje realizuje se u Novom Pazaru.

 

 

Senada Kalić

 

Podeli