DruštvoEkologijaVesti

Mehmedović: Izgrađena eko-učionica na otvorenom, djeci Novog Pazara obezbjedićemo još više sadržaja

U Sportsko rekreativnom centru “Borići” iznad Bukreša, izgrađena je eko učionica na otvorenom. Učionicu su udruženo izgradili Ustanova za sport Novi Pazar, Regionalna razvojna agencija Sandžaka “Seda” i mještani naselja Bukreš s ciljem organizovanja nastavnih i vannastavnih aktivnosti, kao i boravak đaka u prirodi.

Ovaj kutak od neizmjerne je važnosti za djecu i mlade. Namenjena je đacima, studentima, kao i organizacijama koje će kroz brojne  edukativne projekte boraviti u njoj. Prema riječima direktora Ustanove za sport Novi Pazar, Emira Mehmedovića, u planu je izgradnja još minimum jedne ovakve učionice na nekoj od brojnih atraktivnih lokacija u gradu.

Očekivanja su da će boravak i edukacija u ovakvom prostoru unaprijediti i kvalitet nastave. Želja učitelja i nastavnika je da što češće djeca imaju mogućnost održavanja nastave na otvorenom.

Đacima sa kojima smo razgovarali više od školskih klupa dopale su se ove postavljenje u Borićima. Nisu krili da im je učionica na otvorenom prijala više od zagušljivih školskih prostorija.

A. N.

 

Podeli