DruštvoVesti

U nedelju počinje ”Selam rodnom kraju”, održan sandžački teferič u Frankfurtu

U Frankfurtu je proteklog vikenda održan tradicionalni teferič koji je okupio veliki broj ljudi iz ovih krajeva ali i svih bivših jugoslovenskih republika. Nakon dve godine pauze zbog pandemije, uporedo sa sandžačkim teferičima počinje i serijal ”Selam rodnom kraju” na programu RTV Novi Pazar koji su gledaoci željno iščekivali. Prva emisija je na programu u nedelju 19. juna u 17 časova, reprizno u subotu, 25. juna  u istom terminu.

Organizator  sandžačkih teferiča u Frankfurtu Fikret Fiko Eminović kazao je za RTV Novi Pazar da su ovakva okupljanja  i te kako falila, što je pokazala i masovnost na ovom događaju. On je podsetio da je, zbog pandemije korona virusa, svaki vid kupljanja bio zabranjen.

Prvi u nizu ovogodišnjih teferiča, organizovanih na terenima za koje se pobrinula porodica Gološ okupio je naše ljude iz Frankfurta ali i brojnih drugih gradova u Nemačkoj.

Tradicija organizovanja ovakvih druženja i okupljanja duga gotovo čitavu deceniju biće nastavljena, a organizacija će poručuje Eminović i ubuduće biti na najvišem nivou.

Teferič u Franfurtu započeo je fudbalskim turnirom, na kojem su proglašeni i najbolji. Pobedio je tim BKZ iz Ofenbaha.

Osim toga, obezbeđeni su i brojni drugi sadržaji.

Na bini su se smenjivali Halid Muslimović  i Jana bez kojih su poslednjih godina nezamislive proslave i veselja u Sandžaku.

Na oduševljene prisutnih zaigrali su i iz nemačko-bosanskog Kulturno umetničkog društva  ”Sevdah frankfurt”. Folklorašima su se priključili i oduševljeni gosti. Za naredni period organizatori najvaljuju održavanje brojnih teferiča. Istovremeno selami će posredstvom Radio televizije Novi Pazar  od ove nedelje pnovo stizati u rodni kraj.

 

Senada Kalić

Podeli