DruštvoVesti

Sa Ivaniševićem dogovorena privredna, turistička i sportska saradnja

” Politički lik SDPS-a i SDP-a pre svega karakteriše jedno političko vaspitanje i politička zrelost u smislu umerenih nastupa u javnosti ali i dosta konkretnog rada kojeg građani znaju sigurno da prepoznaju. To je nešto što definiše ove dve partije i na čemu ćemo insistirati i u budućnosti” kazala je predsednica Skuštine Novog Pazara dr Anela Halilović Šemsović nakon sastanka sa pokrajinskim sekretarom za privredu i turizam dr Nenadom Ivaniševićem.

Ivanišević se u Vladi AP Vojvodine sastao sa delegacijom Foruma žena Sandžačke demokratske partije.

Tokom sastanka bilo je reči o mogućoj saradnji dva grada, te položaju žena u manjinskim zajednicama.

U izjavi za RTV Novi Pazar pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr Nenad Ivanišević je kazao da su ovakvi sastanci koje je okarakterisao kao porodični skup, izuzetno važni i prilika da se pokaže međusobna podrška i jedinstvo, ali i dogovore konkretni projekti iz oblasti privrede, turizma i sporta.

“Organizovaćemo zajedničke sportske aktivnosti u avgustu na Paliću za našu omladinu, ali i prezentaciju Novog Pazara i Tutina na Međunarodnom sajmu turizma krajem novembra u Novom Sadu. Takođe, u toku ove godine planiramo organizovati i Dane Vojvodine u Novom Pazaru jer hoćemo da to bude priča koja treba da pruži poruku zajedništva nas koji imamo zajednički cilj a on je da se naša partija razvija, ali svakako da razvijamo i te prijateljske i bratske odnose između svih nas” kazao je Ivanišević.

Predsednica novopazarske Skupštine dr Anela Halilović Šemsović kazala je da je za Novi Pazar izuzetno važno sve što ima predznak turističkog razvoja, s obzirom da grad, naglasila je, važi za neponovljivu i unikatnu turističku destinaciju.

“Takvu destinaciju treba još više, i na adekvatan način, promovisati i ja se iskreno nadam da će nam naš današnji domaćin pomoći u tome, i već smo u tom smeru dogovorili niz konkretnih projekata.  I zato su ovakvi sastanci važni, ali i zbog razmene informacija, konkretnih ideja i predloga. Smatram da je nužno da se što više viđamo i da posle pauze koju je izazvao kovid nastavimo realizaciju projekata koji će biti od koristi svim našim građanima” kazala je Halilović Šemsović.

Predsednica SO Tutin Fazila Ferizović Berović kazala je da Opština Tutin do sada nije imala praksu da organizuje ovakve posete i uspostavi saradnju sa  gradovima u Srbiji, pa je značaj ove posete utoliko veći za Tutin i njegove žitelje.

“Najviše zbog toga što smo dogovorili konkretnu saradnju, dobili poziv za učešće na Međunarodnom sajmu turizma što je od izuzetne važnosti za opštinu Tutin koja ima veoma bogatu turističku ponudu, koja sa druge strane nije u dovoljnoj meri promovisana i eksploatisana. Biće ovo veliki korak na polju razvoja turizma. Zahvaljujući svim dogovorenim projektima i aktivnostima ova saradnja će biti intenzivirana” kazala je Ferizović Berović za RTV Novi Pazar.

Delegacija je nakon sastanka obišla i Skupštinu AP Vojvodine.

Podsetimo, delegacija Foruma žena SDP-a koju predvodi predsednica gradske Skupštine Novog Pazara dr Anela Halilović Šemsović boravi u radnoj poseti Pokrajinskom odboru SDP Srbije a na inicijativu predsednice Foruma žena Pokrajinskog odbora SDP Srbije Rajke Vujović.

Tokom jučerašnjeg dana delegacija se sastala sa predsednicom Skupštine Grada Novog Sada Jelenom Marinković Radomirović. Nakon sastanka je saopšteno da su skupštine dva grada na pragu saradnje.

 

Senada Kalić

 

Podeli