DruštvoVesti

DUNP: Održana naučna konferencija „ETRAN 2022”

Pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru organizovane su dve međunarodne naučne konferencije, koje su okupile više od stotinu univerzitetskih profesora, naučnika i  istraživača u oblasti  tehničkih i matematičkih nauka.

Sinoć je na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru otvorena   Međunarodna konferencija za elektroniku, telekomunikacije, računarstvo, automatiku i nuklearnu tehniku „ETRAN 2022” .

Otvarajući ovaj značajan skup,  prof. dr Milica Đurić Jovičić, direktor Fonda za nauku Republike Srbije, istakla je da je za 282 aktuelna naučna projekta izdvojeno 43 miliona evra, a da će u narednih mesec dana biti otvorena dva nova programa za finasiranje nauke.

Predsednik Organizacionog odbora konferencije „ETRAN“ prof. dr Ćemal Dolićanin istakao je da je konferencija “ETRAN” najstarija i najuglednija naučno-stručna konferencija u zemlјi  i regionu, sa preko pola veka tradicije i desetinama hilјada publikovanih radova.

Otvaranju Konferencije „ETRAN“ prisustvovali su: u ime Konferecije univerziteta Srbije prof. dr Nenad Filipović, rektor Univerziteta u Kragujevcu, rektor Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici prof. dr Nebojša Arsić, dekani fakulteta i brojni profesori i naučnici iz zemlje i inostanstva.

Izvor: DUNP

 

Podeli