KulturaVesti

KUD ”Golija” najbolji na Republičkoj smotri

U kategoriji dečijih folklornih ansambala članovi Kulturno-umetničkog društva ”Golija”, osvojili su prvo mesto na Republičkoj smotri izvornog stvaralaštva ”Kreni kolo da krenemo”, koja je održana u opštini Malo Crniće. Osim plakete za prvo mesto, KUD Golija osvojio je još dve specijalne nagrade: za očuvanje tradicije svoga kraja i za instrumentalno izvođenje.

Republička smotra  izvornog stvaralaštva ”Kreni kolo da krenemo”, u organizaciji Saveza folklornih ansambala Srbije održana je u Malom Crniću. U konkurenciji 13 ansambala, prestižno priznanje pripalo je mladima KUD-a Golija.

”Konkurencija je bila jaka, s obzirom da taj vlaški kraj neguje izvorni folklor. Praktično, svako selo ima izvorni folklor.  Mi smo nastupili sa našim igrama podgolijskog kraja. To nam je na neki način lična karta. Ako ne predstavljamo kraj iz koga dolazimo, čime onda da se predstavimo”, kaže predsednik KUD-a ”Golija” Goran Asović.

Osim plakete za prvo mesto, KUD Golija osvojio je još dve specijalne nagrade: za očuvanje tradicije svoga kraja i za instrumentalno izvođenje.

U pripremi je celovečernji koncert u narednom periodu, posle dvogodišnje korona pauze, ali i inostrana gostovanja od septembra.

S.Lj.

Podeli