DruštvoVesti

Učenice novopazarske medicinske škole među najboljima u Republici

Učenice novopazarske Srednje medicinske škole “Dva heroja” na nedavno održanom republičkom takmičenju u Sremskoj kamenici osvojile se dve nagrade.

Učenica trećeg razreda Amina Šabović u Novi Pazar donela je prvu nagradu. Pokazala je najbolje praktično i teoretsko znanje o zdravstvenoj nezi pacijenta.

Drugo mesto ekipno su osvojile Džemila Omerović, Azamela Maksuti, Lidija Vučićević i Amina Šabović.

Inače  tradicija je da učenici Srednje medicinske škole “Dva heroja” na takmičenjima ostvaruju najbolje rezultate, pa su nagrade i prethodnih godina stizale u ovu školu.

Danas je ovim povodom organizovana svečanost u školi i dodela nagrada učenicama.

Profesorica Milka Slović koja je ujedno bila i mentor za ovo takmičenje kazala je da je na celom timu bila velika odgovornost i izrazila zadovoljstvo da su se u Novi Pazar vratili sa nagradama. Zahvalila je rukovodstvu škole i kolegama koji su učestvovali u pripremi učenica.

Učenica Amina Šabović koja je osvojila prvo mesto i najveći broj bodova kazala je da je konkurencija bila ozbiljna ali da njena pobeda rezultat dobre pripreme i rada sa profesorima.

“U praktičnom delu trebala sam da pokažem veštine komunikacije sa pavojentom, znanje o njegovom zbrinjavanju i sve potrebne veštine koje odlikuju zdravstvenog radnika. Imala sam 15 minuta da tlsve to pokažem i ja sam to uradila na najbolji način” objasnila je za RTV Novi Pazar ona.

Direktorka škole Šerifa Preljević kazala je da iako je reč o relativno mladom takmičenju koje se organizuje tek osmu godinu, oseća veliki ponos da je najlmlađa medicinsla škola u Srbiji, u konkutrnciji od 28, postiže zapažene rezultate.

“Podrška rukovodstva i uprave škole neće izostati i ubuduće” poručila je ona.

Učenicama su danas urručene nagrade, a nisunizostala iznenađenja ni njihovih drugara.

Senada Kalić

Podeli