Multicool school: Gradona─Źelnik odgovarao na pitanja mladih

Gradona─Źelnik Novog Pazara Nihat Bi┼íevac odgovarao je na pitanja studenata i srednjo┼íkolaca iz Novog Pazara, Sjenice, Tutina i Ra┼íke. Interaktivni sastanak organizovala su udru┼żenja gra─Ĺana ”Reakt” i ”Svetionik” u cilju podsticanja gra─Ĺanskog aktivizma kod mladih, a u okviru projekta ”Multcool school”- ┼íkole interkulturalnog dijaloga.

Za┼íto je Novi Pazar na tre─çem mestu po zaga─Ĺenosti vazduha, na koji na─Źin se mladi mogu uklju─Źiti u dono┼íenje odluka, koliko se radi na edukaciji mladih I na koji na─Źin se mo┼że zaustaviti njihov odlazak iz grada; za┼íto Novi Pazar nema studentski dom, da li je te┼íko biti gradona─ŹelnikÔÇŽ┬á samo su neka do pitanja koja su mladi postavili gradona─Źelniku. Zdovoljni su, ka┼żu odgovorima, i po─Źastvovani prilikom da razgovaraju sa prvim ─Źovekom grada.

ÔÇśÔÇÖDrago mi je ┼íto sam imala priliku da pri─Źam sa gradona─Źelnikom. Obi─Źno gradona─Źelnici ve─çih gradova nemaju takav pristup i neposredan kontakt sa gra─Ĺanima. Ose─çala sam se jako prijatno. Gradona─Źelnik nas je ohrabrio i podstakao da radimo omladineske projekte ÔÇśÔÇÖ, izjavila je ┬áEsma Hasanovi─ç.

”Nisam o─Źekivala ovakvu situaciju, ovoliko obrazovanog ─Źoveka u na┼íem gradu.┬á Gradona─Źelnik je bio spreman na svako na┼íe pitanje. Toliko smo bili bliski sa njim da smo imali slobode i hrabrosti da pitamo i ono ┼íto nismo planirali. Zaista sam odu┼íevljena”, rekla je Nikolina Ristovi─ç.

I gradona─Źelnik je izrazio zadovoljstvo dru┼żenjem sa najmla─Ĺim sugra─Ĺanima. Pohvalio je projekte koji podsti─Źu aktivizama kod mladih, jer, kako je naglasio, mladi su ti na kojima svet ostaji i koji najvi┼íe mogu doprineti razvoju svoje lokalne zajednice.

S.Lj.

Podeli