DruštvoVesti

Multicool school: Gradonačelnik odgovarao na pitanja mladih

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac odgovarao je na pitanja studenata i srednjoškolaca iz Novog Pazara, Sjenice, Tutina i Raške. Interaktivni sastanak organizovala su udruženja građana ”Reakt” i ”Svetionik” u cilju podsticanja građanskog aktivizma kod mladih, a u okviru projekta ”Multcool school”- škole interkulturalnog dijaloga.

Zašto je Novi Pazar na trećem mestu po zagađenosti vazduha, na koji način se mladi mogu uključiti u donošenje odluka, koliko se radi na edukaciji mladih I na koji način se može zaustaviti njihov odlazak iz grada; zašto Novi Pazar nema studentski dom, da li je teško biti gradonačelnik…  samo su neka do pitanja koja su mladi postavili gradonačelniku. Zdovoljni su, kažu odgovorima, i počastvovani prilikom da razgovaraju sa prvim čovekom grada.

‘’Drago mi je što sam imala priliku da pričam sa gradonačelnikom. Obično gradonačelnici većih gradova nemaju takav pristup i neposredan kontakt sa građanima. Osećala sam se jako prijatno. Gradonačelnik nas je ohrabrio i podstakao da radimo omladineske projekte ‘’, izjavila je  Esma Hasanović.

”Nisam očekivala ovakvu situaciju, ovoliko obrazovanog čoveka u našem gradu.  Gradonačelnik je bio spreman na svako naše pitanje. Toliko smo bili bliski sa njim da smo imali slobode i hrabrosti da pitamo i ono što nismo planirali. Zaista sam oduševljena”, rekla je Nikolina Ristović.

I gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo druženjem sa najmlađim sugrađanima. Pohvalio je projekte koji podstiču aktivizama kod mladih, jer, kako je naglasio, mladi su ti na kojima svet ostaji i koji najviše mogu doprineti razvoju svoje lokalne zajednice.

S.Lj.

Podeli