Sport

“Pogled sa bedema”

Grupa biciklista rekreativaca poreklom iz Novog Pazara, ostalih mesta u Sandžaku i Bosne i Hercegovine, okončala je ispred zgrade gradske uprave šestodnevni biciklistički maraton dugačak preko 900 kilometara pod sloganom “Pogled sa bedema”, koji je startovao u Beču.

Završnu maršrutu zajedno sa 11 članova Bajk kluba Austrija (Bike club Austria), među kojima je i nekadašnji istaknuti takmičar i reprezentativac Haris Bihorac, odvozila je grupa mladih biciklista Novog Pazara i Trnave.

“Bilo je izuzetno emotivno. Rođen sam u Novom Pazaru, ali je polovina našeg karavana prvi put u ovim krajevima. Policijska pratnja, aplauzi, oduševljenje, doček gradskih čelnika i sugrađana, sve je i nadmašilo moja očekivanja. Nije bilo većih problema tokom puta, osim nekih lošijih deonica. Sa ovakvom grupom, lako se stiže do cilja”, rekao je organizator maratona iz Bajk kluba Austrija Aladin Mujović.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac uručio je pehar grupi biciklističkih entuzijasta, a razmenjeni su još neki pokloni.

“To je sport u pravom smislu jer povezuje ljude, gradove i države. Nosioci priče su iz Novog Pazara i Sandžaka, ali su im se pridružili i mnogi drugi, koji su prvi put ovde. Nadam se da će ovo da postane tradicija i da će ovim putem krenuti i naši ljudi iz drugih zemalja. Uvek su dobrodošli u Novi Pazar, koji je grad sporta sa izraženom biciklističkom tradicijom i brojim proslavljenim asovima uspešnim na evropskom nivou”, zaključio je Biševac.

M. Minić

 

Podeli