U sklopu Nedelje turske kuhinje odr┼żan prijem u rezidenciji Ambasadora Turske

U sklopu obele┼żavanja Nedelje turske kuhinje, u rezidenciji Ambasadora Turske u Srbiji sino─ç je uprili─Źen prijem na visokom nivou sa konceptom ”fine dining”.

Ambasador Hami Aksoj i njegova supruga dr D┼żanan Parmaksizoglu Aksoj, po┼żeleli su dobrodo┼ílicu gostima, podeliv┼íi sa njima informacije o zdravim, ”bezotpadnim” i tradicionalnim aspektima turske kuhinje, a na doga─Ĺaju je promovisan istanbulski meni sa receptima iz gastronomske knjige ÔÇ×Turska kuhinja sa bezvremenim receptima”.

┬áKnjiga ”Turska kuhinja sa bezvremenim receptima” objavljena je pod pokroviteljstvom prve dame Emine Erdogan i Predsedni┼ítva Republike Turske, u saradnji sa Agencijom za promociju i razvoj turizma Turske (TGA), uz podr┼íku Ministarstva za kulturu i turizam Turske.

Uz doprinose istaknutih kuvara, akademika i istra┼żiva─Źa gastronomije, ”Turska kuhinja sa bezvremenim receptima” vra─ça u fokus ─Źuvenu tursku kuhinju i njene ekolo┼íke, odr┼żive i ÔÇ×bezotpadne” karakteristike. Povrh diskusije o zdravim tehnikama skladi┼ítenja i kuvanja hrane, koje se koriste u turskoj kuhinj, knjiga ima za cilj da sa─Źuva vekovima stare tradicionalne recepte u njihovom izvornom obliku i da ih u─Źini dostupnim buduc╠üim generacijama.

 

S.K

Podeli