DruštvoVesti

U sklopu Nedelje turske kuhinje održan prijem u rezidenciji Ambasadora Turske

U sklopu obeležavanja Nedelje turske kuhinje, u rezidenciji Ambasadora Turske u Srbiji sinoć je upriličen prijem na visokom nivou sa konceptom ”fine dining”.

Ambasador Hami Aksoj i njegova supruga dr Džanan Parmaksizoglu Aksoj, poželeli su dobrodošlicu gostima, podelivši sa njima informacije o zdravim, ”bezotpadnim” i tradicionalnim aspektima turske kuhinje, a na događaju je promovisan istanbulski meni sa receptima iz gastronomske knjige „Turska kuhinja sa bezvremenim receptima”.

 Knjiga ”Turska kuhinja sa bezvremenim receptima” objavljena je pod pokroviteljstvom prve dame Emine Erdogan i Predsedništva Republike Turske, u saradnji sa Agencijom za promociju i razvoj turizma Turske (TGA), uz podršku Ministarstva za kulturu i turizam Turske.

Uz doprinose istaknutih kuvara, akademika i istraživača gastronomije, ”Turska kuhinja sa bezvremenim receptima” vraća u fokus čuvenu tursku kuhinju i njene ekološke, održive i „bezotpadne” karakteristike. Povrh diskusije o zdravim tehnikama skladištenja i kuvanja hrane, koje se koriste u turskoj kuhinj, knjiga ima za cilj da sačuva vekovima stare tradicionalne recepte u njihovom izvornom obliku i da ih učini dostupnim budućim generacijama.

 

S.K

Podeli