KulturaVesti

Univerzitetski majski salon u Galeriji MMC

Prisutnima se juče prilikom otvaranja izložbe obratila koordinatorka programa Galerije i dizajnerka Ajla Dazdarević. Ona je studentima čestitala na odličnm radovima i podsetila da se ta studentska izložba  ne održava prvi put u Galeriji, i da ona nije jedini zajednički projekat ove dve institucije.

’’Mnogi vaši profesori su imali samostalne izložbre u našoj Galeriji, bili su učesnici naše dve likovne kolonije, Sopoćanska viđenja i Sandžak inspiracija umjetnika. Takođe, vaši studenti su bili i dobitnici nagrada na našim likovnim salonima i zaista je to jedan dokaz da je ta saradnja plodonosna i da će se naravno ubuduće nastaviti samo na bolje. Ja želim da čestitam svim studentima, profesorima i celom osoblju’’ poručila je Dazdarević.

Rukovodilac departmana za umetnost profesor Samir Ljajić istakao je da Univerzitet podržava mlade umetnike i talentovane studente.

’’Cillj ove izložbe jeste bio da pošaljemo nekoliko različitih poruka, jedna od njih je veoma važna a to je da sublimirana akademska dostignuća i nova saznanja naših studenata, kako na katedri za slikarstvo, tako i na modnom i grafičkom dizajnu se mogu staviti u funkciju edukativnog uticaja na buduće generacije koje se budu opredelile da se bave, odnosno da studiraju umetnost. Meni je veliko zadovoljstvo što možemo na zidovima ove Galerije Multimedijalnog centra videti veoma kvalitetne radove naših studenata koji ni na koji način po kvalitetu ne zaostaju za ostvarenjima njihovih kolega na svetskim, prestižnim akademijama koje se bave umetnošću’’ kazao je Ljajić.

Menadžer univerzitetskog kulturnog centra podsetio je da se Univerzitetska izložba održava po treći put.

”Ove godine smo se predstavili publici sa nekih 35 radova, od toga imamo slike, grafike, crtež, digitalnio crtež, što je možda posebno zanimljivo mladim studentima, kao i modne kreacije. Želim da se zahvalim Multimedijalnom centru na saradnji sa Univerzitetskim kulturnim centrom, što su nam omogućili prostor, što su nam dali godišnji termin. Mi smo sada uvršteni u njihov godišnji kalendar i svake godine imamo tu izložbu u mesecu maju i nadam se da će to da potraje”

Studenti su istakli da je ova izložba jedinstvena prilika koju im pruža Univerzitet, te da se jedino na ovaj način mogu predstaviti publici.

 

S.K

Podeli