Tradicionalno partnerstvo sa Azerbejd┼żanom intenzivirati u sferi privrede

Vi┼íegodi┼ínju dobru saradnju Novog Pazara i Republike Azerbejd┼żan, prvenstveno na planu kulture, odlikuju intenzitet i konkretni rezulltati, podsetili su gradona─Źelnik Nihat Bi┼íevac i ambasador Azerbejd┼żana u Srbiji, Kamil Hasijev, tokom sastanka odr┼żanog danas u na┼íem gradu. Sastanku su prisustvovali i zamenik gradona─Źelnika Novog Pazara Vladimir Marinkovi─ç i pomo─çnik gradona─Źelnika zadu┼żen za me─Ĺunarodnu saradnju, Tarik Rupi─ç.
U razgovoru o dosada┼ínjim zajedni─Źkim projektima, kao i o planovima za realizaciju nekih novih planova, zaklju─Źeno je da je, uz nastavak partnersva na polju kulture, uo─Źljiv potencijal za razvoj saradnje u oblasti privrede.
ÔÇ×Preplitanje kultura i uspostavljanje veza u sferi umetni─Źkog stvarala┼ítva dobra su osnova za dalji razvoj postoje─çih odnosa, prvenstveno u oblasti privredno ekonomskog delovaanja, a u interesu gra─Ĺana Novog Pazara”, poru─Źeno je nakon sastanka.
Delegacija je nakon zvani─Źnog sastanka obi┼íla novopazarski Kultuni centar, ─Źija je koncertna dvorana kompletno rekonstrisana 2012. godine, upravo zahvaljuju─çi sredstvima Vlade Republike Azerbejd┼żan, u iznosu od 100 hiljada eura. dodatnih 40 hiljada eura obezbedili su Grad Novi Pazar i Kulturni centar.
Senada Kali─ç
https://youtu.be/zueA6l5TyXs
Podeli