SIM u Novom Pazaru za oko hiljadu u─Źesnika

Sportske igre mladih (SIM) u Novom Pazaru, devete po redu, okupile su danas na terenima Sportsko-rekreativnog centra oko hiljadu u─Źesnika, koji su se nadmetali u fudbalu, uli─Źnoj ko┼íarci, atletici i me┼íovitoj igri izme─Ĺu dve vatre, ali i kroz dve sportske ekolo┼íko-edukativne radionice.

Novopazarska epizoda regionalne manifestacija, koja se prire─Ĺuje 26. put, a u Srbiji ima svoje deveto izdanje, otvorena je paljenjem plamena SIM, ┼íto je u─Źinila atleti─Źarka Saima Muri─ç, zajedno sa predstavnicima, grada, gradskih sportskih institicija i mladim sportistima.

U malom fudbalu, u konkurenciji 2011. i mla─Ĺih godi┼íta, pobedio je Nacional, ispred Kervera i tre─çeplasiranog Rudara iz Kosovske Mitrovice, dok je Koka-kola kup u malom fudbalu, kod de─Źaka ro─Ĺenih 2006. i mla─Ĺih, pripao kadetima Novog Pazara, a drugo i tre─çe mesto osvojili su Novi Pazar 2007 i Osnovna ┼íkola Stefan Nemanja.

Uli─Źni basket, u kojem se nadmetalo 2007. godi┼íte i mla─Ĺi, u mu┼íkoj konkurenciji protekao je u znaku D┼żajkula, a na drugoj i tre─çoj poziciji zavr┼íili su Be┼íikta┼í akademija i Pazar viner 1, dok je kod devoj─Źica trijumf ostvarila ekipa pod nazivom ┼áumaheri, ispred Mahera i Pazar vinera 1.

Kada je u pitanju atetika, kod takmi─Źara i takmi─Źarki ro─Ĺenih 2011. i 2012. godine najbolji su bili pobednik Savo Dimitrijevi─ç, Luka Belojica i Ahmed ─Éakovac, odnosno ┼íampionka Ai┼ía Iki─ç, Medina Meki─ç i Fatima Dupljak kod devoj─Źica.

Tako─Ĺe u atletici, u nadmetanju 2013. i mla─Ĺih godi┼íta, kod de─Źaka je pobedio Alen Sejdovi─ç, dok su drugi i tre─çi bili Ahmed Zukorli─ç i Fatih Aliba┼íi─ç, a u ┼żenskoj konkurenciji dominirala je Esma Jahovi─ç, ispred drugoplasirane Merjem Binjo┼í i Amine Prtinac.

U me┼íovitoj igri izme─Ĺu dve vatre kod 2011. godi┼íta i mla─Ĺih na pobedni─Źkom postolju, tim redosledom, na┼íli su se Kenguri, Mambe i Orlovi, a u dve godine mla─Ĺem uzrastu slavili su Zmajevi, koje su pratili Halifa 1 na drugom i Halifa 2 na tre─çem mestu.

Sportska ekološko-edukativna radionice Zero vejst pripala je Drim timu, dok su poligon osvojile odbojkašice.

Novi Pazar ─çe 14. juna biti doma─çin regionalnog takmi─Źenja SIM na nivou Srbije, dok ─çe dr┼żavno finale u tri grupe biti odrzano u prvoj polovini jula u Vrnja─Źkoj Banji.

M. Mini─ç

Podeli