Sport

SIM u Novom Pazaru za oko hiljadu učesnika

Sportske igre mladih (SIM) u Novom Pazaru, devete po redu, okupile su danas na terenima Sportsko-rekreativnog centra oko hiljadu učesnika, koji su se nadmetali u fudbalu, uličnoj košarci, atletici i mešovitoj igri između dve vatre, ali i kroz dve sportske ekološko-edukativne radionice.

Novopazarska epizoda regionalne manifestacija, koja se priređuje 26. put, a u Srbiji ima svoje deveto izdanje, otvorena je paljenjem plamena SIM, što je učinila atletičarka Saima Murić, zajedno sa predstavnicima, grada, gradskih sportskih institicija i mladim sportistima.

U malom fudbalu, u konkurenciji 2011. i mlađih godišta, pobedio je Nacional, ispred Kervera i trećeplasiranog Rudara iz Kosovske Mitrovice, dok je Koka-kola kup u malom fudbalu, kod dečaka rođenih 2006. i mlađih, pripao kadetima Novog Pazara, a drugo i treće mesto osvojili su Novi Pazar 2007 i Osnovna škola Stefan Nemanja.

Ulični basket, u kojem se nadmetalo 2007. godište i mlađi, u muškoj konkurenciji protekao je u znaku Džajkula, a na drugoj i trećoj poziciji završili su Bešiktaš akademija i Pazar viner 1, dok je kod devojčica trijumf ostvarila ekipa pod nazivom Šumaheri, ispred Mahera i Pazar vinera 1.

Kada je u pitanju atetika, kod takmičara i takmičarki rođenih 2011. i 2012. godine najbolji su bili pobednik Savo Dimitrijević, Luka Belojica i Ahmed Đakovac, odnosno šampionka Aiša Ikić, Medina Mekić i Fatima Dupljak kod devojčica.

Takođe u atletici, u nadmetanju 2013. i mlađih godišta, kod dečaka je pobedio Alen Sejdović, dok su drugi i treći bili Ahmed Zukorlić i Fatih Alibašić, a u ženskoj konkurenciji dominirala je Esma Jahović, ispred drugoplasirane Merjem Binjoš i Amine Prtinac.

U mešovitoj igri između dve vatre kod 2011. godišta i mlađih na pobedničkom postolju, tim redosledom, našli su se Kenguri, Mambe i Orlovi, a u dve godine mlađem uzrastu slavili su Zmajevi, koje su pratili Halifa 1 na drugom i Halifa 2 na trećem mestu.

Sportska ekološko-edukativna radionice Zero vejst pripala je Drim timu, dok su poligon osvojile odbojkašice.

Novi Pazar će 14. juna biti domaćin regionalnog takmičenja SIM na nivou Srbije, dok će državno finale u tri grupe biti odrzano u prvoj polovini jula u Vrnjačkoj Banji.

M. Minić

Podeli