DruštvoVesti

Sa predstavnicima Bajrampaše o učvršćivanju veza i saradnji

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac sastao se danas sa predstavnicima turske opštine Bajrampaša i članovima udruženja „Bosna – Sandžak“. Nastavak saradnje između Novog Pazara i Bajrampaše, kao i načini učvršćivanja veza između Bošnjaka Srbije i Turske, neke su od tema današnjeg sastanka.

Da je dobra saradnja sa Novim Pazarom tradicija, koju treba negovati i osnaživati, potvrđuju i gosti iz turske opštine Bajrampaša i članovima udruženja Bosna –Sandžak, sa kojima se danas sastao gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac. Predsednik tog turskog udruženja Bošnjaka Muhamed Sandžaktar istakao je nakon sastanka da će se ubuduće raditi na povezivanju Novog Pazara I Sandžaka sa Turskom kroz različite projekte.
“Danas smo ovde da se dogovorimo šta konkretno možemo zajedno uraditi za mlade i koji su to projekti kojim ćemo dodatno povezati Novi Pazar i Sandžak sa Turskom“, rekao je Muhamed Sandžaktar, predsednik Udruženja Bosna – Sandžak iz Turske.
Gradonačelnik Novog Pazara Hihat Biševac je rekao da s obzirom da najviše naše rodbine sa ovih prostora živi u opštinama Pendik i Bajrampaša u Turskoj, te da ima prostora da postojeća saradnja bude još bolja.
“Ima prostora da postojeća saradnja bude još bolja, posebno jer najveći broj naše braće i članova naše rodbine živi u opštinama Pendik i Bajrampaša u Turskoj. Nastojimo da uz sve što zajedno radimo, tradicionalnu povezanost prenesemo na mlađe generacije i zato smo, između ostalog, danas imali niz sastanaka sa institucijama kulture sa pdoručje Republike Turske. Otvaranjem linije od aerodroma Lađevci u Kraljevu, mnoge nam stvari u tom pravcu znatno idu u prilog, baš kao i odnosi između Srbije i Turske koji su na istorijskom nivou. Sve se to odražava na Bošnjake u Turskoj i Sandžaku. “, rekao je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

Gosti iz Turske su ovom prilikom čestitali svim Bošnjacima 11.maj Dan zastave.

 

Podeli