DruštvoKulturaVesti

Predstavljeno idejno rešenje rekonstrukcije i dogradnje Kulturnog centra Novi Pazar

Novopazarski Kulturni centar ne prestaje da se razvija, kako programski i sadržajno tako i u smislu unapređenja infrastrukturnih uslova. Danas je predstavljeno idejno rešenje rekonstrukcije i dogradnje Kulturnog centra Novi Pazar, koje je, na inicijativu direktora Huseina Memića, izradio tim eminentnih stručnjaka novosadskog Fakulteta tehničkih nauka.

Idejnim rešenjem za dogradnju još jednog sprata na krovu, predviđa se ne samo proširenje prostornih, već i programskih kapaciteta Kulturnog centra Novi Pazar. To bi bio prostor namenjen za pozorišne predstave i najrazličitije kulturne događaje, sa bioskopskom salom i bogatim prostorima namenjenim publici, sa kafeom na ”krovu grada”.

Novi multifunkcionalni prostor, prema mišljenju univerzitetske profesorke Romane Bošković Živanović, od posebnog je značaja za grad mladih.

”Mislim da je ovo veoma značajno, pre svega inicijativa direktora Huseina Memića nekako se javlja u pravo vreme i na pravom mestu zato što se baš u Novom Pazaru dešavaju neki najsavremeniji, najaktuelniji događaji, kada je u pitanju pozorište i pozorišna scena u ovom regionu”, izjavila je prof.dr Romana Bošković Živanović.

Navela je da je taj prostor otvoren najviše prema mladim ljudima, da iskažu svoje talente, ali i afirmisanim umetnicima kojima će omogućiti realizaciju autorskih zamisli. Takođe, novi atraktivni, aktuelni i tehnološki bogato opremljen prostor publici će dati i mogućnost novog doživljaja umetnosti.

S.Lj.

 

Podeli