Predstavljeno idejno rešenje rekonstrukcije i dogradnje Kulturnog centra Novi Pazar

Novopazarski Kulturni centar ne prestaje da se razvija, kako programski i sadr┼żajno tako i u smislu unapre─Ĺenja infrastrukturnih uslova. Danas je predstavljeno idejno re┼íenje rekonstrukcije i dogradnje Kulturnog centra Novi Pazar, koje je, na inicijativu direktora Huseina Memi─ça, izradio tim eminentnih stru─Źnjaka novosadskog Fakulteta tehni─Źkih nauka.

Idejnim re┼íenjem za dogradnju jo┼í jednog sprata na krovu, predvi─Ĺa se ne samo pro┼íirenje prostornih, ve─ç i programskih kapaciteta Kulturnog centra Novi Pazar. To bi bio prostor namenjen za pozori┼íne predstave i najrazli─Źitije kulturne doga─Ĺaje, sa bioskopskom salom i bogatim prostorima namenjenim publici, sa kafeom na ”krovu grada”.

Novi multifunkcionalni prostor, prema mi┼íljenju univerzitetske profesorke Romane Bo┼íkovi─ç ┼Żivanovi─ç, od posebnog je zna─Źaja za grad mladih.

”Mislim da je ovo veoma zna─Źajno, pre svega inicijativa direktora Huseina Memi─ça nekako se javlja u pravo vreme i na pravom mestu zato ┼íto se ba┼í u Novom Pazaru de┼íavaju neki najsavremeniji, najaktuelniji doga─Ĺaji, kada je u pitanju pozori┼íte i pozori┼ína scena u ovom regionu”, izjavila je prof.dr Romana Bo┼íkovi─ç ┼Żivanovi─ç.

Navela je da je taj prostor otvoren najvi┼íe prema mladim ljudima, da iska┼żu svoje talente, ali i afirmisanim umetnicima kojima ─çe omogu─çiti realizaciju autorskih zamisli. Tako─Ĺe, novi atraktivni, aktuelni i tehnolo┼íki bogato opremljen prostor publici ─çe dati i mogu─çnost novog do┼żivljaja umetnosti.

S.Lj.

 

Podeli