DruštvoVesti

Novopazarska Gimnazija domaćin učenicima iz Pogradeca

Novopazarska Gimnazija domaćin je učenicima srednje škole Nehemia iz Pogradeca, koji će u ovom gradu boraviti nekoliko dana . Za njih su pripremljeni razni sadržaji kako bi ovaj grad bio predstavljen, u najboljem svetlu. Razmena učenika ova dva grada deo je projekta”Super škole”, koji se ralizuje pod pokroviteljstvom RYCO za Zapadni Balkan.

Projekat “ Super škole” čiji je deo I ovdašnja Gimnazija ima za cilj da pokrene interkulturalni dijalog kroz međusobno upoznavanje i prihvatanje različitosti.
Direktorka novopazarske Gimnazije Dženana Raždaginjac očekuje da će narednih nekoliko dana biti dobri domaćini učenicima iz Pogradeca, te da će im uzvratiti gostoprimstvo koje su imali đaci ovdašnje Gimnazije prilikom nedavne posete tom gradu.

Na ovakvim međusobnim razmenama sklapaju se brojna prijateljstva, što je I jedan od ciljeva ovog programa. Da će uzvratiti istom merom posetu svojim vršnjacima iz Albanije očekuje I učenica Gimnazije Aiša Nicević.

Iz novopzarske Gimnaziji zahvalni su predstavnciim lokalne samouprave što su prepoznali značaj ovog projekta I što sui m dali podršku u organizaciji i realizaciji aktivnosti, pripremljenih za goste.

U okviru projekta “Super škole” koji se realizuje pod pokroviteljstvom RAJKA . Od 30 projekata, koji se realizuju na zapadnom Balkanu, dva su u ovom gradu, gde učestvuju novopazarska Gimnaija I Škola za dizajn tekstila I kože.

Projekat finansira Evropska Unija i nemačko ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj a sprovode ga GIZ i Regionalna kancelarija za saradnju mladih (RYCO)

Podeli