DruštvoVesti

Internacionalni univerzitet obeležio 20 godina postojanja

Svečanom akademijom i dodelom diploma svršenim studentima osnovnih i master studija obeležen je Dan Internacionalnog univerziteta i 20 godina od osnivanja. Na Akademiji je istaknuto da je danas 20 godina od dana kad je grupa intelektualaca predvođena rahmetli Muamerom Zurkorlićem odlučila da ovaj deo naše zemlje krene putem znanja, obrazovanja i izvrsnosti.

Svečanoj akademiji prisustvovale su visoke zvanice, predstavnici kabineta predsednika R. Srbije, predstavnici Vlade i ministarstava R. Srbije, predstavnici Mešihata Islamske zajednice u Srbiji, predstavnici ambasada, akademici, predstavnici obrazovnih institucija iz zemlje i zemalja u regionu, predstavnici gradova i opština, predstavnici političkog, javnog i kulturnog života.
Na Svečanoj akademiji je proučena Fatiha u čast, rahmetli Muamera Zukorlića, osnivača Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru. Njegova biografija i rad predstavljeni su kroz dokumentarni film, koji je prikazan na ovom događaju.

Prisutnima se obratio rektor, prof. dr Suad Bećirović, koji je u svom obraćanju čestitao diplomantima i istakao da je cilj ovog univerziteta kvalitetan ambijent, od materijalne opremljenosti do kvalitetnih profesora.
Prisutnima su se obratili ispred Ministarstva prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja, državni sekretar prof. dr. Ivica Radović, predsednik Mešihata Islamske zajednice u Srbiji, muftija Mevlud ef. Dudić, akademik Refik Šećibović i predsednica Studentskog parlamenta, Nikolina Milunović.
CH: Obojica
Prisutnima se obratila predsjednica Univerziteta i pomoćnica ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Elma Elfić Zukorlić, koja je u svom obraćanju uputila čestitke svršenicima osnovnih i master studija.
Elfić Zukorlić je u svom obraćanju govorila o osnivaču ovog Univeziteta, rahmetli Muameru Zukorliću.
Uručene su i zahvalnice zaposlenima za 20 godina rada na Univerzitetu koji su svoj radni vek proveli na Univerzitetu od osnivanja, kao i zaposlenima koji na Univerzitetu rade 10 godina.
Rukovodioci Departmana uručili su diplome svršenim studentima osnovnih i master studija.

Izvor: IUNP

Podeli