DruštvoVesti

UG ”Leuka”: Dobrota leči

Udruženje za borbu protiv akutnih leukemija ‘’Leuka’’ i Gradska uprava Novog Pazara organizovali su konferenciju za novinare u cilju podizanja svesti o bolesti leukemije i mogućnostima njenog lečenja. Na konferenciji su govorili član Gradskog veća zadužen za zdravstvo i socijalna pitanja Fevzija Murić i član udruženja ‘’Leuka’’, rekorder u broju primljenih terapija Predrag Slijepčević. Najavljeno je da će u Novom Pazaru početkom juna biti organizovana tribina i akcija dobrovoljnog davanja krvi, ali i matičnih ćelija, kao vida uspešnog lečenja ove bolesti.

”Jedini sam na svetu koji je preživeo leukemiju 4 puta. Nema drugog poznatog primera da je neko preživeo treću”, izjavio je aktivista UG ”Leuka”.

Predrag Slijepčević je preživeo. Lečio se 4 godine, na bolničkom lečenju proveo 516 dana. Primio je 14 terapija (uobičajene su 4) primio trombocite više od 200 puta. U znak zahvalnosti za višestruke šanse za život, Slijepčeviće je rešio da se oduži pomažući drugima u borbi protiv ove teške bolesti. U cilju psihološke pomoći pacijentima i članovima njihovih porodica i poboljšanja opštih uslova lečenja osnovana je ”Leuka”, Udruženje za pomoć obolelima od akutnih leukemija.

Slijepčević na konferenciji za novinare pozvao sve koji se susreću sa dijagnozom leukemije da se obrate udruženju ”Leuka” i njemu lično na broj telefona 063 304 138.

S.Lj.

Podeli