Sport

Sivić pred Radnički 1923: Znam da smo bolji, što uz navijače treba potvrditi

Trener fudbalera Novog Pazara Tomislav Sivić rekao je danas da nije opterećen predstojećom utakmicom četvrtog kola plej-auta protiv Radničkog 1923 i da je uveren da je njegova ekipa bolja od gostiju iz Kragujevca.

“To treba da potvrdimo, siguran sam uz veličanstvenu pomoć navijača. Potrebno je da poentiramo, upišemo tri boda i načinimo još jedan korak ka opstanku. Ponosan sam na momke, koji su od mog dolaska ostvarili i više od očekivanog. Daju se maksimalno, a to je zadovoljstvo za onog ko ih vodi”, rekao je Sivić.

Oba rivala imaju po 32 boda i zauzimaju 13. i 14. mesto u elitnom takmičenju, pa se nalaze u zoni su baraža za opstanak u Super ligi Srbije.

“Stalno se susrećemo sa raznim poteškoćama, ali ćutimo, radimo i bavimo se sobom. Želim da tako ostane i sada, da fokus bude na igri i da se svi skoncentrišu na zadatke. Novi Pazar je stasao kao ekipa i prezentuje ozbiljan fudbal, koji je doneo rezultate. Mnoge stvari smo podigli na viši nivo. S te strane sam maksimalno zadovoljan”, naveo je Sivić.

On je priznao da poštuje kolegu sa klupe Kragujevčana Nenada Lalatovića, ocenivši da je vredan i pošten momak, koji se ne plaši izazova.

“Posle Crvene zvezde otišao je u čačanski Borac, a sada trenira Radnički 1923. Ja to cenim. Ima svoj stil. Specifičan je i drugačiji od ostalih. Nemam nikakav problem s tim. Možda mogu u šali da mu poručim da moramo da ga pobedimo”, kazao je strateg Pazaraca.

“Prošli put je ovde rekao da bi želeo da trenira Novi Pazar. On nije drugoligaški trener, a mi moramo da pobedimo kako bi Lalatović ovde radio u superligašu. Tako da, Lale, nemoj da se ljutiš”, dodao je Sivić.

Novi Pazar će zbog žutih kartona igrati bez defanzivaca Milana Joksimovića i Vahida Zimonjića, kao i krilnog napadača Stefana Dimića, dok povrede dovode u pitanje nastupe golmana Luke Kukića i ofanzivnog Bojana Čečarića.

Prvotimac Novog Pazara Ibrahim Mustafa istakao je da je ispred njega i saigrača veliki dan, u kojem sledi nimalo laka utakmica.

“Uradićemo sve što je u našoj moća da dobijemo. Analiziraćemo prethodni meč, kako bismo videli šta treba da radimo. Svi smo spremni da ostvarimo pobedu. Mislim da smo najbolji u plej-aut grupi i da smo uvek favoriti. Pozivam sve navijače Pazara da dođu, potrebna nam je njihova podrška. Spremili smo im nešto što ne bi smeli da propuste”, najavio je Mustafa.

Novi Pazar i Radnički 1923 igraju u subotu od 16 časova na Džaizkoin areni, a ulaz na tribine je besplatan.

M. Minić

Podeli