KulturaVesti

Otvorena izložba ‘’Modna poetika – omaž Pitu Mondrijanu’’

Izložba modnih kreacija i crteža Novopazarke Binase Redžepagić pod nazivnom „Modna poetika – omaž Pitu Mondrijanu” otvorena je u petak u Galeriji Multimedijalnog centra. Haljine i skice autorke, inspirisane radovima velikog holandskog slikara svim zainteresovanim posetiocima biće dostupne do 13.maja.

Kolekcija modne poetike Binase Redžepagić inspirisane Pitom Mondrijanom autorki je kaže pomogla da otvori um i maštu, a profesionalno iskustvo dizajnerke džinsa olakšalo joj je pri odabitru materijala i izradi haljina.

”Ovom izložbom sam želela da prikažem da savremeno odevanje, odnosno modne kreacije mogu da se spoje sa slikarstvom. Inače, Pit Mondrijan mi je bio inspiracija za diplomski rad, koji sam kasnije ralizovala dalje, u ove izložene modele. Haljine su nosive, ali više sma želela da ih predstavima kao neku instalaciju na krojačkim lutkama, a i skice koje prate izradu su sastavni deo izložbe”, izjavila je autorka Binasa Redžepagić.

”Binasa Redžepagić radi u harmoniji sa svojim senzibilitetom. Prenosi informaciju na najjednostavniji mogući način. Koristi se asimetričnim modelima, rezovima na neobičnim mestima, haljine kroji na neobičan način. Ona zrači pozitivnom energijom i u stanju je da neke uobičajene modele pretvori u nešto što je potpuno novo i drugačije od drugih”, izjavila je otvarajući izložbu urednica izložbenog programa Galerije MMC Amra Hodžić Jejna.

Binasa Redžepagić je rođena u Novom Pazaru gde je završila osnovne studije na Internacionalnom univerzitetu, odsek Dizajn i modna kreacija u klasi profesorke Jasmine Pantelić. Radi kao glavni kreator džinsa u tekstilnoj firmi ”Maxers”. Radila je za strane kompanije iz Rusije, Hrvatske, Grčke… Učestvovala na nekoliko grupnih izložbi i salona mladih u Novom Pazaru.

S.Lj.

Podeli