KulturaVesti

Sutra izložba modnih kreacija i crteža

Sutra će u novopazarskoj galeriji biti otvorena izložba modnih kreacija i crteža Binase Redžepagić pod nazivnom ’’Modna poetika – omaž Pitu Mondrijanu’’ gde će biti predstavljene haljine inspirisane radovima velikog holandskog slikara koji je nadahnuo mnoge slikare i dizajnere širom sveta, ali i crteži i skice koji su služili kao osnova.

Binasa Redžepagić rođena je u Novom Pazaru 1986. godine.  Završila je osnovne studije na Internacionalniom univerzitetu, odsek dizajn i modna kreacija, u klasi prof. Jasmine Pantelić. Učestvovala na nekoliko grupnih izložbi i salona u Novom Pazaru. Radi kao industrijski dizajner petnaest godina. Imala je nekoliko modnih revija, sa firmom i samostalno. Radi u tekstilnoj firmi „Maxers“ kao glavni kreator džinsa. Pored primarnog posla radila je za strane kompanije tekstila iz Rusije, Hrvatske, Grčke.

“Prikazani modeli nisu samo puko praćenje modnog trenda, oni su dokaz da osim utilitarne odeća može imati i visoku umetničku vrednost.  Kroz odeću neverbalno komuniciraju sa svojom okolinom i stvaralac i nosilac modela. Mislim da nam kroz svoj rad Binasa šalje poruku o važnosti odolevanja standardizaciji i težnji ka izražavanju individualnosti u svim sferama života.”

 

Senada Kalić

Podeli