DruštvoReportažeVesti

RTV Novi Pazar piprema celodnevni Vaskršnji program

Gledaoci RTV Novi Pazar u nedelju na veliki pravoslavni praznik Vaskrs moćiće da prate celodnevni praznični program.

U  studiju će se smenjivati različiti gosti. O očuvanju tradicije domaćini emisije Biljana Veljović i Zoran Maksimović razgovaraće sa predstavnicima folklornih ansambala „Golija“ i „Ras“, koji će zaigrati i zapevati, ali i sa gostima iz Užica, koji od zaborava čuvaju zvuk gusala. Kako u okruženju, u susedstvu, doživljavaju multietnički Novi Pazar gledaci će čuti od novinarke TV Jefimija iz Kruševca Jelene  Đoković. I u ovoj emisiji biće  reči o turističkim, verskim, sociološkim i svim drugim posebnosima Novog Pazara. Kroz praznični program biće predstavljena i nedavno objavljena knjiga, koja će tek krajem maja biti promovisana, mladog pesnika Marka Pendića. Gosti su i psihološkinja Marija Tiosavljević, politikološkinja prof. dr Andrijana Maksimović, prof. Sanja Gemaljević, pedijatrijska sestra Evica Mojsilović, kroz čije je ruke prošlo na hiljade beba, sada uglednih Novopazaraca, predsednik ekološko-planinarskog društva „Ras“ i pripadnik Gorske službe spasavanja Boško Mijailović i mnogi drugi.

Kako treba da izgleda praznična trpeza pokazaće jedan od najboljih mladih kuvara i poslastičara u Srbiji Marko Kožović iz „Pazarske priče“, a bend iz ovog restorana zabavljaće naše gledaoce.  Čuće se i note klasične muzike zahvaljujući nastavnicima i učenicima muzičke škola „Stevan Mokranjac“.

Arhijerejski namesnik novopazraski sveštenik Sava Šmigić govoriće o značaju Vaskrsa, obavezama vernika, velikom vaskršnjem postu i o aktivnostima Srpske pravoslavne crkve u Novom Pazaru.

Urednik ovog specijalnog prazničnog programa, koji priprema veliki tim RTV Novi Pazar, je Zoran Maksimović.

RTV Novi Pazar još jednom pokazuje da je najbolji reprezent realne slike o Novom Pazaru, gradu gde se prožimaju dve najveće religije i dve najlepše kulture. Samo u ovom mesecu ovaj medij proizveo je gotovo stotinu sati specijalnog živog programa. Podsetimo, svake večeri od 23 sata je Ramazanski program, u vreme iftara emitujemo Iftarski program. Ovih dana različitim emisijama obeležen je i Dan grada Novog Pazara, a priprema se i Bajramski program. Gotovo da ne postoji važan dan za ovaj deo Srbije, a da gledacima nije upriličen adekvatan sadržaj. Ovaj medij jedini u ovom kraju to čini godinama.

Podeli