DruštvoVesti

Radno vreme za praznike

Tokom predstojećih praznika, za Uskrs i Prvi maj, radno vreme uslužnih objakata biće izmenjeno, a brojni objekti neće raditi.

Uskršnji praznici traju od 22. do 25. aprila 2022, a Praznik rada sledi već narednog vikenda, kada su mnogima neradni dani od 30. aprila do 3. maja.

Poslednji školski dan je četvrtak, 21. april, a prolećni raspust traje do 3. maja, dok je prvi radni dan za školarce sreda, 4. maj 2022.

Za uskršnje praznike, od 22. do 25. aprila 2022. godine, radiće dežurne pošte, kao i pošte na graničnim i administrativnim prelazima, saopštila je Pošta Srbije.

Većina banaka neće raditi od 22. do 25. aprila, a potom ni od 1. do 3. maja 2022.

Prodavnice “Lidl”, “Maxi”, “Idea”…

Za prodavnice kompanije “Lidl”, Uskrs, 24. april, biti neradan. U subotu 23. aprila, prodavnice će raditi po redovnom rasporedu od 8 do 22 časa.

Objekti kompanije “Maxi” radiće u subotu normalno, dok su nedelje 24. april i 1. maj neradne.

“Idea” prodavnice rade u subotu po redovnom radnom vremenu, dok u nedelju ne rade.

Za Praznik rada, ovi objekti rade normalno.

Drogerije

Za lanac “dm” u subotu, 23. aprila, važi uobičajeno radno vreme.

Na Uskrs 24. aprila, dm prodavnice neće biti otvorene, dok će tokom drugog dana ovog praznika raditi po prilagođenom vremenu.

Praznik rada, 1. maj, je takođe neradan, osim u dm drogerijama u okviru tržnih centara.

U ponedeljak, 2. maja radno vreme dm-a će biti prilagođeno, osim u Novom Pazaru gde će taj dan biti neradan.

Granični prelazi

Auto-moto savez Srbije u izveštaju o stanju na graničnim prelazima navodi da je zbog predstojećih uskršnjih praznika produženo radno vreme graničnog prelaza Bački Vinogradi – Ašothalom, pa će do 24. aprila taj prelaz biti otvoren od 7 do 22 časa.

Prema najnovijim informacijama Uprave granične Policije na putničkim terminalima vozila čekaju 60 minuta na Horgošu i Bezdanu, a 120 na Horgošu 2.

Teretna vozila čekaju 60 minuta na Kelebiji i Sremskoj Rači, 120 na Gradini, 180 na Batrovcima, a 300 minuta na prelazu Šid.

Podeli