Sport

Remi sa Konjarnikom, protiv FON-a na startu plej-ofa

Futsal tim Novog Pazara odigrao je 2:2 protiv gostujućeg Konjarnika, u utakmici 18. kola Prve lige Srbije, kojim je završen regularni deo sezone.

Pred oko 20 gledalaca u Sportskoj dvorani Pendik, Pazar je poveo u petom minutu golom svog najboljeg strelca Milana Mutavdžića, a dva minuta kasnije Beograđani su izjednačili pogotkom Velimira Ratkovića.

Mutavdžić je svojim drugim golom u 17. minutu ponovo doneo prednost domaćinu, da bi konačan rezultat postavio Stefan Bosnić u 34. minutu.

Novi Pazar je sa 27 bodova završio ligu na šestom mestu i u četvrtfinalu plej-ofa sastaje se sa trećeplasiranim FON-om, koji je osvojio 37 bodova.

Ta plej-of serija na dve pobede počinje 27. aprila u Beogradu, dok je tri dana kasnije na programu revanš u Novom Pazara.

Eventualna majstorica igrala bi se 4. maja u Beogradu.

Drugi par četvrtfinala doigravanja za prvaka države čine ekipe koje su zauzele četvrto i peto mesto – Konjarnik sa 34 i Bečej 2003 sa 32 boda.

U polufinale plej-ofa direktno su se plasirali najbolji tim lige Loznica Grad 2018 sa 41 i drugoplasirano Vranje sa 38 bodova.

Iz Prve lige Srbije ispala je ekipa Kalče iz Niša, koja je završila na poslednjem, 10. mestu sa četiri osvojena boda.

U baražu za Prvu ligu, protiv drugoligaša Paleža i Novog Sada, igraće klubovi kojima su pripale osma i deveta pozicija – Vintersport sa 19 i Zemun Samo pravo sa četiri boda.

M. Minić

Foto: S. Župljanin

Podeli