SvetVesti

Još jedan Palestinac ubijen na Zapadnoj obali

Dvadesetogodišnji Palestinac Mohammed Alyan upucan je u prsa, a potom preminuo, u napadu koji su izveli izraelski vojnici u gradu Silvad u blizini grada Ramallaha na okupiranoj Zapadnoj obali.

Iz palestinskog Ministarstva zdravstva navedeno je da je Alyan upucan u prsa tokom napada izraelskih vojnika sjeverno od Ramallaha na Zapadnoj obali. Saopćeno je da su medicinske ekipe pružile pomoć za šest osoba koje su ranjene bojevim mecima. Njihovo zdravstveno stanje je stabilno.

Očevici su naveli da su izraelski vojnici opkolili jednu kuću i preko megafona tražili da se predaju koje su u njoj. Navedeno je da je u regiji bilo sukoba između izraelskih vojnika i Palestinaca.

Nasilje u regiji eskaliralo je tokom nedavne intervencije izraelske vojske na Zapadnoj obali.

U Nablusu su izraelski vojnici ubili 34-godišnjeg Mohammeda Hassana Assafa, a u Husanu, zapadno od Betlehema, 14-godišnjeg palestinskog dječaka.

Iz izraelske vojske saopćeno je da su vojnici pucali na osumnjičenog koji je bacao molotovljev koktel u blizini Betlehema.

Napetosti na palestinskim teritorijima rastu od početka aprila u jeku intenziviranih izraelskih racija radi hapšenja “traženih” Palestinaca.

Prošlog mjeseca najmanje 23 Palestinca i 14 Izraelaca ubijeno je u napadima na Zapadnoj obali i Izraelu.

 

Izvor: AA

Foto: Issam Rimawi – AA

Podeli