DruštvoVesti

Zasedao Gradski štab za vanredne situacije

Gradski štab za vanredne situacije danas je zasedao po četvrti put ove godine. Na sednici je usvojen izveštaj  rada štaba za proteklu godinu, plan rada za ovu a predstavljen je plan za zaštitu od sve češćih požara na teritoriji Grada Novog Pazara.

“Prva tačka dnevnog reda bila je usvajanje izveštaja rada Gradskog štaba za vanredne situacije za prošlu godinu u kome su navedene sve aktivnosti koje su se ticale štaba i aktivnosti za krovne institucija zdravstvenog sistema u Novom Pazaru, ZZJZ, Opšte bolnice i Doma zdravlja”, kazao je rukovodilac odeljenja za vanredne situacije Ismail Dupljak.

Dupljak je podsetio da je celokupna aktivnost štaba u protekloj godini bila usmerena na apelovanje stanovništva da se vakciniše protiv koronavirusa kao i otvaranje vakcinalnih punktova.

“Druga tačka dnevnog reda bila je usvajanje plana rada za ovu godinu gde je razgovarano o aktivnostima vezanim za suzbijanje kovid pandemije, koju su članovi Gradskog štaba za vanredne situacije jednoglasno usvojili”, rekao je Dupljak.

Sednici je prisustvovao i o problemu sve češće pojave požara u Novom Pazaru, govorio načelnik odeljenja za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Darko Belić.

Dupljak je ovom prilikom zamolio stanovništvo, naročito građane koji žive na periferiji i imaju dvorišta i livade, da ne pale korov na otvorenom naročito ne kada ima vetra jer se u tim situacijama požar veoma brzo širi i može biti širokih razmera.

B.V.

Podeli