DruštvoVesti

Direktor KC Niš o stanju Rasima Ljajića: Ima ozbiljne povrede grudnog koša, danas dodatni pregledi

Rasim Ljajić, koji je juče teško povređen u saobraćajnoj nesreći na autoputu Beograd – Niš, u stabilnom je stanju, ali će danas biti podvrgnut dodatnoj dijagnostici.

Najvažnije je da je gospodin Ljajić van životne opasnosti, iza nas je jedna mirna noć za njega, hemodinamski parametri su mu stabilni, puls, pritisak, saturacija hemoglobina kiseonikom. Međutim, nakon strahovitog udesa koji se desio, ima ozbiljne povrede grudnog koša, takođe ima i povrede glave, pa ćemo mi danas uraditi dodatnu dijagnostiku da bismo videli da li se u poslednja 24 sata nešto promenilo u pogledu dinamike njegovih povreda – saopštio je danas direktor niškog UKC prof dr Zoran Perišić.

Ovo što se do sada našlo, dosadašnje dijagnoze ukazuju na to da ne treba da razmišlja operativnom lečenju, ali to treba da se potvrdi dopunskom dijagnostikom. To ćemo uraditi danas da bi bili načisto da li te povrede koje on ima zahtevaju neku vrstu operativnog lečenja ili ne. U svakom slučaju on je van životne opasnosti, na mestu je gde može da mu se pruži sva potrebna medicinska pomoć i dijagnostika. On je u jedinici intenzivnog lečenja Klinike za anesteziju – dodao je Perišić.

Do saobraćajne nesreće je došlo kada je vozilo „škoda superb“kojim je upravljao predsednik IO SDPS Branko Gogić (45) a koje se kretalo iz pravca Beograda ka Nišu, u visini Ražnja probilo zaštitnu ogradu na autoputu i sletelo s kolovoza nakon čega se prevrnulo na krov. Gogić je preminuo na licu mesta i njegovo telo je medicinska ekipa Doma zdravlja u Ražnju zatekla u automobilu, dok je Ljajić bio izvan vozila. Ljajića i Gogića je nesreća zadesila dok su putovali u Tursku.

 

Izvor: Telegraf

Podeli