DruštvoVesti

Za unapređenja energetske efikasnosti u javnim objektima 300 miliona dinara

Ministarstvo rudarstva i energetike objavilo je poziv za dodelu 300 miliona dinara za finansiranje projekata unapređenja energetske efikasnosti u objektima od javnog značaja u gradovima i opštinama u Srbiji, a rok za prijave je 25. maj.

Za projekte unapređenja energetske efikasnosti u zgradama maksimalan iznos podsticaja je 30 miliona dinara, pri čemu u opštinama čiji je stepen razvijenosti ispod 50 odsto republičkog proseka država može finansirati i do 100 odsto vrednosti projekta, a u ostalim do 70 odsto, prenosi Beta.

Navodi se i da će se za unapređenje energetske efikasnosti modernizacijom sistema javnog osvetljenja finansirati do 20 odsto vrednosti projekta, a maksimalno do 4,5 miliona dinara.

Podsetimo, početkom ove godine ministarka rudarstva i energetike Srbije Zorana Mihajlović rekla je da je unapređenje energetske efikasnosti nacionalni projekat koji znači smanjenje potrošnje energije i zdraviju životnu sredinu, i za te namene ove godine iz budžeta biće izdvojeno više od 200 miliona evra.

Izvor:biznis.rs

 

Podeli