Društvo

Başar Başol: Opšta bolnica u Priboju dobila laparaskopski aparat, donacija Republike Turkiye (VIDEO)

Generalni konzul Republike Turkiye u Novom Pazaru, Başar Başol, ururčio je menadžmentu  Opšte bolnice u Priboju laparaskopski aparat koji je donacija Ministarstva zdravlja Republike Turske, a čija vrijednost iznosi 101. 000 eura. Konzul Bašol je tom prilikom istakao da Turkiye i Srbija imaju najbolje odnose u istoriji te da Sandžak vide kao most prijateljstva između dve zemlje. Naglasio je da je Turkiye do sada, kroz brojne projekate, pomogla razvoj Sandžaka ted a ć eta podrška biti nastavljena I u budućnosti.

Predsjednik Skupštine Priboj, Boris Mrdović,  zahvalio je na donaciji i istakao da ovo nije prva donacija od  Republike Turkiye koja dolazi u Priboj. Mnoge projekte podržala je TIKA kao i druge organizacije. Međutim, istakao je Mrdović, ova donacija šalje poruku mira, ljubavi i multietičnog suživota na ovim prostorima.

Predstavnici opštine Priboj zahvalili su Ministarstvu zdravlja Republike Turkiye na razumijevanju za potrebe bolnice u Priboju i naglasili da je procedura oko donacije završena u roku od tri meseca.

LG!cić

VIDEO:

 

 

 

Podeli