Sport

Kostić: Do kraja sezone da uživamo u treninzima i utakmicama (petak, 17.00)

Trener košarkaša Novog Pazara rekao je danas da očekuje kvalitetnu i tvrdu utakmicu protiv Zdravlja u Leskovcu u 28. kolu Košarkaške lige Srbije, a da je za pobedu njegovog tima potrebna koncentracija i igra sa dosta energije prema protivničkim bekovima.

“Leskovčani su u blagom padu forme, a odlaskom Amerikanca Kornelijusa Hadsona izgubilli su na kvalitetu. Ipak, kod kuće igraju dobro i ostvarili su rezultat za svako poštovanje. Ovo je prilika i da mlađima damo neki minut, da pojedinci ne budu na terenu svih 40 minuta jer nema potrebe. Bez obzira na sve, idemo na pobedu”, rekao je Kostić.

Tri kola pre kraja, Novi Pazar je sedmi na tabeli sa 14 pobeda i 13 poraza, dok trijumf manje i poraz više ima Zdravlje na 10. mestu.

“Rekao sam momcima da treba da budu ponosni na sebe i sve što su uradili tokom sezone i da do kraja takmičenja uživaju u treninzima i utakmicama. Nemamo stres i tenziju. Potrebno je da izdržimo još ove dve, tri nedelje u normalnom trerningu i da igračima sačuvamo zdravlje. Opterećenje i potrošnja bili su ogromni”, ocenio je Kostić.

Zdravlje i Novi Pazar igraju u petak od 17 časova u leskovačkom Sportsko-rekreativnom centru Dubočica.

M. Minić

 

Podeli