DruštvoVesti

Aksoj: ”Srpski turisti će uskoro u Tursku putovati sa čipovanim ličnim kartama”

Ambasador Republike Turske u Srbiji Hami Aksoj, najavio je predstavljanje ove popularne destinacije na predstojećem Sajmu turizma koji će se održati od 24. do 27. marta. Naglašavajući izvanrednu saradnju dve zemlje u sektoru turizma, ambasador Aksoj je naveo da će, kao dodatni vid liberalizacije putovanja, turisti iz Srbije u Republiku Tursku uskoro moći da putuju i sa čipovanim ličnim kartama.

 Aktivnosti na promociji turističke ponude ove zemlje počeće već sa prvim danom Međunarodnog sajma turizma otvaranjem štanda Republike Turske.

„Turska i Srbija imaju tradicionalno dobre odnose u sferi turizma, a ako bih mogao da sumiram odnose naše dve zemlje, rekao bih da je ovaj period kroz koji prolazimo najbolji u istoriji Srbije i Turske. U januaru ove godine predsednik Srbije Aleksandar Vučić bio je u zvaničnoj poseti Turskoj, a tom prilikom potpisano je čak četiri sporazuma, od kojih je jedan upravo iz oblasti turizma”, izjavio je ambasador Aksoj.

 U 2021. godini Tursku je posetilo 85 odsto više srpskih turista u odnosu na 2020. godinu, dok je Srbiju posetilo čak 95 odsto više turskih državljana. Ovaj pozitivan trend u vreme pandemije potpomoglo je međusobno priznanje kovid sertifikata, a najavljena je i dalja liberalizacija putovanja.

 

Senada Kalić

Podeli